Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mente det ikke var nødvendig med tvangsinnleggelse

Helsepersonell vurderte mannen i går. Bare timer seinere ringte han og fortalte at han hadde drept kona.

DREPTE KONA:
En mann i 40-årene er siktet for drapet på sin kone på Skreia i Østre Toten kommune i Oppland natt til torsdag. Mannen ble pågrepet på stedet og er foreløpig siktet for forsettlig drap.  Foto: Jon Olav Andersen / Scanpix
DREPTE KONA: En mann i 40-årene er siktet for drapet på sin kone på Skreia i Østre Toten kommune i Oppland natt til torsdag. Mannen ble pågrepet på stedet og er foreløpig siktet for forsettlig drap. Foto: Jon Olav Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet bekreftet på en pressekonferanse i dag at kommunehelsetjenesten nettopp hadde vurdert mannen i 40-åra som natt til i dag ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin egen kone i Østre Toten.

— Vi fikk tirsdag en bekymringsmelding om siktedes mentale helse. I den ble det ikke nevnt noe om trusler eller vold, bare at mannen hadde psykiske problemer, sa politiinspektør Ketil Myhre i Vestoppland politidistrikt ifølge NTB.

Ifølge VGNett dro den nå drapssiktede mannen til Reinsvoll sykehus sammen med pårørende i går etter å ha blitt henvist dit av hans fastlege. Mannen ble ikke innlagt.

Det var kjent for politiet at mannen hadde skytevåpen, men det ble ikke iverksatt tiltak for å sikre seg det. Det var ikke skytevåpenet som ble brukt under drapet, men en annen gjenstand.

Eks-politisjef varslet
Tidligere sjef for voldsavsnittet i oslopolitiet, Finn Abrahamsen, var for bare to dager siden i kontakt med mannen etter tidligere å ha fått en henvendelse fra hans advokat. Den svært erfarne politimannen, som nå er konsulent, forsto da at situasjonen var alvorlig.

— Jeg ba om at det ble sendt ut bekymringsmelding til både lensmann- og kommunelege i hans nærområde, sier Abrahamsen til TV 2.

Han traff den nå drapssiktede mannen i Oslo, og oppfattet det da som at tilstanden hans ble verre og verre. Abrahamsen var også bekymret fordi mannen hadde tilgang på skytevåpen og hadde ammunisjon liggende synlig i bilen.

Det var advokaten hans som ble bedt om å kontakte myndighetene, og Abrahamsen forsikret seg om at det ble gjort.

Det skal ikke være riktig at politiet dro hjem til mannen i går, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

Tre barn får krisehjelp
Østre Toten kommune iverksatte sin krise- og beredskapsledelse med blant andre kommunelege, prest og politiet i morgentimene i dag da drapet i et boligfelt på det lille tettstedet Skreia ble kjent.

Politiet ble oppringt i 04-tida av en mann som fortalte at han hadde drept kona. Politiet kom til stedet tre kvarter senere og fant en kvinne død på verandaen til huset.


Like ved ble det antatte drapsvåpenet beslaglagt.

Mannen, som er i 40-åra og bosatt på Skreia, ble pågrepet og siktet for forsettlig drap.


Etter det Dagbladet forstår har familien tre barn i forskjellige aldre som nå blir tatt hånd om av blant annet helsepersonell. De to yngste barna lå og sov i huset da drapet skjedde, men slapp å bli øyenvitner til selve ugjerningen.

- Jeg ble varslet klokka 06 i dag, og vi satte umiddelbart i gang det hjelpeapparatet som er nødvendig i denne fasen. Det skal ta seg av de nærmeste som har behov for omsorg i dag i den nærmeste tida, sier ordfører Hans Seierstad i Østre Toten til Dagbladet.

Han forteller at mange er berørt av drapet.

- Dette var en familie som var godt kjent på et lite sted som dette, sier Seierstad.

Barnehage stenges
Kommunen er også involvert i tiltak på arbeidsplassen til både den drepte kvinnen og den antatte gjerningsmannen, i tillegg til at ungdomskontakten er i gang med et tilbud til unge med sorgreaksjoner.

Det yngste barnet i den rammede familien går i barnehage på Skreia, som stenger tidligere i dag på grunn av drapet. Det eldste barnet går på videregående skole, mens tredjemann går på ungdomsskole.

- En av våre elever er direkte berørt. Vedkommende ble tatt hånd om av helsepersonell før skolen startet i dag, opplyser rektor Tor Hærdig ved Skreia ungdomsskole, som ligger like ved drapsåstedet.Har du opplysninger eller bilder i forbindelse med denne saken? Kontakt Dagbladet på telefon 24 00 00 00, SMS/MMS til 2400 eller e-post til 2400@db.no


Dagbladet.no følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media