Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mente det motsatte på pakistansk

Den danske politikeren Tariqu Sundoo er både for og imot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da venstre-kandidaten Tariqu Sundoo deltok i radiodebatten på pakistansk, var han sterkt imot de danske reglene som sier at du må være 24 år for å kunne få familiegjenforening.

Regelen som ble innført i 2003 skulle hindre tvangsekteskap i Danmark, men har vært omstridt.

- Jeg ble faktisk overrasket over at Sundoo i debatten plutselig endret mening i forhold til hva han tidligere har sagt om 24-årsregelen, sier sosialdemokraten Tanveer Sharif.

Det var han som avslørte Sundoos litt motstridende ytringer.

Venstre-politikeren som er kandidat til å komme inn i det danske Folketinget har i flere debatter på dansk støttet 24-årsregelen. Det samme har han gjort i flere avisinnlegg, skriver Berlingske.

Radiodebatten ble sendt den 12. september i år, men det er først nå saken er blitt omtalt i danske medier.

Den politiske rådgiveren og forfatteren Mohammad Rafiq mener at det er flere som mener en ting offisielt, men noe helt annet i virkeligheten.

- Jeg vil kalle ham en stueren ekstremist. Det er dessverre en masse slike personer. I mediene og overfor danske politikerkolleger sier de alt det pene og korrekte, men i virkeligheten er deres holdninger uhyggelig rabiate, sier Rafiq.

Den danske avisa BT har fått oversatt båndet fra radiodebatten, og Sundoo sier her at han ber alle pakistanere som ikke er fornøyd med 24-årsregelen om å stemme på ham.

Sundoo er nestformann i Rådet for Etniske Minoriteter og er ofte i samtaler med integrasjonsminister Bertel Haarder.

- Det er ingen tvil om at Sundoo står for en god liberal Venstre-politikk. Jeg stoler da på ham, sier Haarder til BT.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media