Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mente ikke å drepe

19-åringen som er siktet for forsettlig drap på Kristoffer Inderberg Bastiansen, uttrykker sterk anger for det som skjedde. Den andre siktede, en 17-åring, hevder han ikke var på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han mente ikke å skade ham, sier 19-åringens advokat Tor-Erling Staff til Dagbladet. 19-åringen satt i går i lange avhør hos politiet.

- Jeg pleier ikke være til stede under politiavhør, men syntes han ga uttrykk for å være så ung for alderen at det var riktig at jeg var der, sier Staff.

Siktede har erkjent at det var han som stakk avdøde, og at kniven var hans. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld.

- Han har forklart at det oppsto en situasjon mens min klient var fraværende et øyeblikk. Da han kom tilbake, kom han opp i en situasjon som gjorde at kniven dessverre ble tatt fram, sier advokaten.

Sterkt preget

Han sier at 19-åringen er sterkt preget av det som skjedde lørdag natt.

Ifølge både advokaten og politiet er det ingenting som tyder på at de siktede og avdøde kjente hverandre. Hva de kranglet om vil ingen si noe om foreløpig.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det, sier Staff.

Vitner har gitt politiet mange ulike versjoner av forløpet til knivstikkingen.

- Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si noe mer om dette, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Politiet avhørte i løpet av gårsdagen mellom 10 og 15 vitner, men er langt fra ferdig med vitneavhørene.

- Det er klart at det var mange flere som har sett hva som skjedde, sier han.

Nekter alt

Både 19-åringen, og 17-åringen som ble pågrepet i sitt hjem på Strømmen nord for Oslo, var i går kveld fortsatt siktet for forsettlig drap. Ifølge 17-åringens advokat, Trygve Staff, benekter gutten enhver befatning med drapet.

- Vi er ikke sikre, derfor jobber vi nå på spreng for å finne ut av mer om dette. Vi baserer oss på vitneforklaringer, men kan ha tatt feil. Vi vurderer nå vitneforklaringer opp mot det han selv forteller. Det kan ende med at vi må løslate ham. Vår oppgave er nå å finne ut hva som egentlig skjedde, og det regner vi med at det nærmeste døgnet skal fortelle oss, sa Finn Abrahamsen i går kveld.

- Det blir fengsling mandag, men hvorvidt det blir en eller begge som framstilles for fengsling er usikkert, sier politiavdelingssjefen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!