SKADET BILEIER: To unge biltjuver stjal en Toyota og skadet bileieren. Politiet fikk pågrepet dem ved bussholdeplass i Skjelsvik i Porsgrunn. Foto: PER FLÅTHE
SKADET BILEIER: To unge biltjuver stjal en Toyota og skadet bileieren. Politiet fikk pågrepet dem ved bussholdeplass i Skjelsvik i Porsgrunn. Foto: PER FLÅTHEVis mer

- Mente ikke å kjøre på ham

Den angrende biltyven tok til tårene da politiet tok ham og kameraten etter at de hadde stjålet en Toyota firhjulstrekker fra et bolighus på Heistad og kjørt over og skadet bileieren stygt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| PORSGRUNN (Dagbladet):
- Jeg vil be om unnskyldning. Jeg mente ikke å kjøre på ham, gråt en av biltjuvene idet to polititjenestemenn resolutt satte 19-åringen i politibilen.

Pickup Rundt klokka 20.30 i kveld stjal han og hans jevnaldrende kamerat en eldre Toyota pickup-firehjulstrekker. Idet de kjørte av gårde, kjørte de også over bilens 61 år gamle eier. Det skjedde rett utenfor 61-åringens hus i Fjordgløttveien på Heistad.

Ivrige etter å komme av sted spant de over mannen og skadet beina hans kraftig. Ifølge polititjenestemenn som assisterte før ambulansen kom, beskrives skadene som svært alvorlige.

Kjøreturen varte ikke lenge. På en mindre grusvei, bare noen få kilometer unna, havnet de på taket. De to unge biltjuvene kom seg ut og gjemte seg i skogen. Da var politiet i hælene på dem. I løpet av 50 minutter var karene tatt. De ble pågrepet ved bussholdeplassen til ekspressbussene mellom Oslo og Sørlandet.

Hardt skadd Dagbladet har snakket med politiet. Operasjonsleder Gunnar Hansen forteller at bileieren er definert som hardt skadd i beina, men skadene er ikke livstruende. Den ene biltjuven, sjåføren, ble kjørt på legevakta for å få sydd et kutt i hodet, samt gjennomgå utvidet blodprøve.

- Han angret seg her hos oss også. Det er i det minste noe, sier Gunnar Hansen.

HAVNET PÅ TAKET: Bilferden til to unge biltjuver varte bare kort tid før de havnet på taket i Skjelsvik i Porsgrunn. Foto: PER FLÅTHE
HAVNET PÅ TAKET: Bilferden til to unge biltjuver varte bare kort tid før de havnet på taket i Skjelsvik i Porsgrunn. Foto: PER FLÅTHE Vis mer

Begge de to pågrepne er hjemmehørende i Grenland.

PÅGREPET: Her blir den ene av de to biltjuvene pågrepet og kjørt bort av politiet. Foto: PER FLÅTHE
PÅGREPET: Her blir den ene av de to biltjuvene pågrepet og kjørt bort av politiet. Foto: PER FLÅTHE Vis mer