Meny-direktør: Kritiserer kontrollene

Meny-direktør Christian Stabell Eriksen er irritert over at Næringsmiddeltilsynet mener kjeden bevisst prøver å lure kundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig sparket han i går ettermiddag Meny Flateby i Enebakk, også kjent som Tores Mat, som medlem i Meny-kjeden. Ikke fordi filialen i Follo bevisst kvernet gammelt kjøtt til farse, men for å bevise at selskapet tar hygienen på alvor.

- På kort sikt taper vi kunder. Vi står i fare for å tape troverdighet blant kundene. Det er det alvorligste. Vi må gjenvinne tilliten, sier Stabell Eriksen til Dagbladet. Han aksepterer kritikken fra Næringsmiddeltilsynet, bortsett fra påstanden om at det er bevisst gjort. Samtidig antyder Meny-direktøren at forskriftene er for detaljerte.

- Satt på spissen er de som en inspeksjon i militæret. Det er vanskelig å bevise at hver minste detalj er i orden.

- Når Næringsmiddeltilsynet sier de er i ferd med å miste tilliten, hvordan skal folk fortsatt ha tillit til Meny?

- Vi gjør alt i vår makt for å rette opp de forholdene tilsynet har påpekt. Vi har aldri bevisst lurt våre kunder. Det som har skjedd i Follo, er en regional problemstilling som ikke sier noe om vår forretningspraksis generelt.

- Kan du garantere at Meny-filialen ikke gjorde det bevisst?

- Ja.

- Hvorfor ekskluderer dere ham da?

- Fordi vi står maktesløse i forhold til påstander om at vi ikke tar dette alvorlig nok. Dette er et så alvorlig brudd på våre forskrifter at vi må ta affære.

IRRITERT: Christian Stabell Eriksen i Meny.