Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meny til ribbekrig mot Rema 1000

Kritiserer dagligvarekjeden for vassen ribbekvalitet i reklamekampanje.

FLESKER TIL: Meny kritiserer juleribba til konkurrent i fersk reklamekampanje. Foto: Mia Holte
FLESKER TIL: Meny kritiserer juleribba til konkurrent i fersk reklamekampanje. Foto: Mia Holte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Under overskriften «Synes du det er greit at juletradisjonene vannes ut?» flesker Meny til mot dagligvarekonkurrenten Rema 1000.

Annonsen fra Meny var på  helsider i både Dagbladet og VG i helga, og det er duket for ribbekrig i de hektiske furjulsukene.

«Rema 1000 selger juleribber med innsprøytet saltvann. Det kan du se selv hvis du sjekker kjøttprosenten på etiketten», heter det i annonsen.

Bloggeren Mia Holte var først ute med å skrive om ribbefeiden. Dagbladet har hentet annonse-bildet fra hennes blogg.

- Fakta gjelder
I annonsen lover Meny kundene at de kan velge mellom fersk eller frossen ribbe, mager eller feit ribbe, ferdig rutet og krydret eller ferdig stekt ribbe.

«Men ikke med innsprøytet saltvann. For salt vann, det koker vi poteter i. God jul!» skriver Meny.

Innkjøpsdirektør Martin Klafstad i Rema 1000 tar ribbeangrepet fra Meny med fatning.

- Hva Meny gjør må stå for deres regning. For oss er det fakta som gjelder. Vi selger en tradisjonell norsk ribbe som er gjort stekeklar. Folk har sugd det til seg med lyst og glede, sier Klafstad.

Salgssuksess
Han sier Rema 1000 har hatt enorm suksess med sine ribber. I ukene før jul går rundt en tredjedel av norsk svineproduksjon med til å stille ribbefetthungeren hos Rema-kundene.

Klafstad sier det ikke er helt riktig å si at remaribba er innsprøytet med saltvann.

- Krydderlake er den riktige betegnelsen. Vi snakker om produktutvikling til et bedre produkt. Krydderlaken gjør at man slipper å salte og pepre. Og den gjør at man slipper å dampe ribba før steking. Laken er ikke tilsatt for å spare penger. Produktet er faktisk dyrere for oss, sier Martin Klafstad.

Ribba inneholder fem prosent krydderlake.

Meny har ikke for vane og reklamere for seg selv ved å kritisere konkurrentene, men syntes de hadde en god grunn.

- Vi synes det er betimelig å kunne si i fra når Rema har kjørt prissammenlikning på dette produktet. Det er forskjell på ribbe med og uten vann, sier adninistrerende direktør i Meny, Espen Gjerde. Han presiserer at Rema ikke har gjort noe ulovlig.

- Men vi synes folk skal vite hva de kjøper. Det handler om kvalitet, ikke bare pris, sier Gjerde.

Foto: Mia Holte
Foto: Mia Holte Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media