-  Mer alvorlig enn Røkke-saken

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv setter gårsdagens oppslag høyere enn avisas tidligere avsløring i båtsertifikatsaken om Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: - Psykologer solgte legeattester

-  Denne saken gjelder et mye mer alvorlig forhold. Det eneste som er likt i denne saken og båtsertifikatsaken om Kjell Inge Røkke, er noe av metodebruken, sier Djuve til Dagbladet.

-  Vi har intervjuet veldig mange mennesker. Vi har et sted mellom 20 og 30 kilder i det kriminelle miljøet, eller personer som har vært dømt for straffbare handlinger, som bekrefter at salg av falske legeerklæringer faktisk skjer, sier Djuve.

Falsk identitet

-  Vi har hatt to journalister på saken i over to måneder, så vi har brukt nesten et halvt årsverk på denne saken, kalkulerer redaktøren i næringslivsavisa.

Avisas journalister brukte falsk identitet i møter med psykolog John Sandstrøm, og psykiater Pål Herlofsen. I pressens etiske regelverk, Vær varsom-plakaten, heter det at falsk identitet kan benyttes hvis det er eneste mulighet til å avdekke forhold av vesentlig samfunnsmessig betydning. I gårsdagens DN hadde Djuve skrevet en kort redegjørelse for dette metodevalget. Han utdyper til Dagbladet:

-  Relativt tidlig i prosessen gjorde vi denne walraffingen (presseuttrykk for bruk av falsk identitet, red.anm.).

Helt nødvendig

PRESSET:  Dagens Næringslivs journalister brukte falsk identitet i møter med psykolog John Sandstrøm. Foto: Bjørn Langsem
PRESSET: Dagens Næringslivs journalister brukte falsk identitet i møter med psykolog John Sandstrøm. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det var helt nødvendig for å dokumentere at dette skjer, sier Djuve.

-  Etter at vi hadde gjort disse konfrontasjonene, ringte vi til en rekke personer som vi tenkte kunne ha kjennskap til dette. Noen av dem sto fram etter løfter om anonymitet, og noen fikk vi til og med til å stille under fullt navn, sier sjefredaktør Amund Djuve.

SJEFSREDAKTØR: Amund Djuve.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer