Mer biltrøbbel for Rise

KrF-politiker og råkjører Lars Rise har fått gratis bil av en pakistansk venn. - Dette kan fremme korrupsjon, sier jusprofessor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Rise er medlem av utenrikskomiteen på Stortinget, og skapte overskrifter tidligere i år da han ble dømt til fengsel for råkjøring på E18. Nå har han havnet i trøbbel igjen, skriver Nettavisen.

Rise skal over en periode på tre år fått tre forskjellige biler av en pakistansk venn og partifelle. Overfor ledelsen i KrF har Rise i flere møter hevdet at han hadde kjøpsdokumenter på alle tre bilene. Etterhvert skal han ha innrømmet at han ikke betalte for en av bilene.

Den pakistanske vennen bidro aktivt til at Rise opprettet støttekomiteen for Kashmir på Stortinget i 1999, og er en av de aktive KrF-ververne i det muslimske miljøet i Oslo. Nettavisen skrev i fjor at hvert tiende medlem av Oslo KrF er muslim.

I løpet av november forklarte Rise seg overfor ledelsen i KrF om bilkjøpene. Han skal da ha gitt tre ulike forklaringer på hvor mange biler han hadde handlet av vennen og hvordan han hadde betalt for dem. Når han så innrømmet at han ikke hadde betalt for en av bilene, skal KrF-ledelsen ha blitt kraftig provosert.

- Hans opptreden er kritikkverdig, og kan i verste fall fremme korrupsjon, sier jusprofessor Carl August Fleischer til avisa.

Den omstridte bilen, en Mitsubishi Spacewagon 1987-modell, ble solgt videre til en bekjent av Rise etter fire måneder. Rise hevder oppgjøret ble gjort direkte mellom hans to venner. Dette benekter mannen som kjøpte bilen. Han hevder at det var Rise som solgte bilen, og at han betalte Rise 13 000 kroner for kjøretøyet.

I en sms til Nettavisen presiserer Lars Rise at han ikke har latt seg intervjue i saken, og at han ikke ønsker å kommentere forholdene rundt bilkjøpene.