- Mer bitter på meg selv enn politiet

STAVANGER (Dagbladet): Fetteren stolte på politietterforskerne som sa han hadde fortrengt drapet. Han fikk tillit til dem, og ble overbevist om at han var gjerningsmannen. I ettertid er han mer bitter på seg selv enn på politietterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I intervjuet med Dagbladet er fetteren spesielt opptatt av å prøve å forklare det uvirkelige i at han avga tilståelse for noe han ikke har gjort. Han understreker gang på gang at han selv har hatt problemer med å forstå hvordan dette kunne skje.

Under samtalen snakker han om de ulike stegene i saken som utviklet seg til et mareritt for ham.

Om Birgitte

- Vi vokste opp i samme nabolag, vi var i samme omgangskrets. I tillegg var hun et jevnaldrende familiemedlem. Vi har alltid kommet godt overens, jeg har utelukkende gode minner om Birgitte.

Om ryktene

Kort tid etter drapet var fetteren inne til to vitneavhør. Han følte seg mistenkt, og opplevde rykteflommen og medias interesse for ham.

- Jeg kom til lensmannskontoret i den naive tro at jeg skulle i et helt ordinært vitneavhør. Jeg møtte en hyggelig etterforsker, og fortalte som best jeg kunne hva jeg husket fra den kvelden. Jeg syntes ikke det var vemmelig å snakke om dette. - Dagen etter snudde avhøreren plutselig om og stilte det ene kritiske spørsmålet etter det andre. Det overrumplet meg. Etter den dagen følte jeg at avisene skrev om meg mellom linjene. Kamerater tolket artikler på samme måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer