Mer bråk om homsecruise

NASSAU (NTB-Reuters): En gruppe prester ledet i går sine menigheter i en demonstrasjonsmarsj gjennom Bahamas' hovedstad Nassau, for å protestere mot at et norskeid skip på cruise med bare homofile passasjerer skal anløpe øygruppen. Norwegian Cruise Lines' «Leeward» skulle etter planen legge til ved en av de små Berry-øyene i Bahamas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Leeward» skulle gå til havn ved Great Stirrup Key, en øy som eies av Norwegian Cruise Lines og ikke er åpen for almenheten. Likevel mente prestene og deres rundt 50 tilhengere at de homofile passasjerene er perverse utskudd som ikke bør få gå i land noe sted på Bahamas.

- Bahamas er formelig blitt et mekka for disse bakdørsadmiralene. De kan komme til å ødelegge vår ungdom med sin skadelige innflytelse, sa en av prestene, Stunce Williams. Han la til at øygruppen nå blir omtalt på Internett som et paradis for lesbiske og homofile.

Bråk på høyt nivå

I desember i fjor skrev den britiske kolonien Cayman-øyenes minister for turisme, Thomas Jefferson, til Norwegian Cruise Lines og protesterte mot cruiseplanene. - Grundig forarbeid og tidligere erfaringer har fått oss til å konkludere med at man ikke kan regne med at denne gruppen vil oppføre seg slik man kan vente av besøkende på øyene, het det i dette brevet.

Human Rights Campaign, en amerikansk organisasjon som slåss for homofiles rettigheter, skrev da ttil den britiske regjering og protestere. Cayman-øyene har indre selvstyre, men regjeringen i London fant likevel grunn til å reagere, og noe senere ble det kunngjort at de lokale myndigheter hadde gått med på å revurdere beslutningen om å nekte «Leeward» anløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer