Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer bråk om homsecruise

NASSAU (NTB-Reuters): En gruppe prester ledet i går sine menigheter i en demonstrasjonsmarsj gjennom Bahamas' hovedstad Nassau, for å protestere mot at et norskeid skip på cruise med bare homofile passasjerer skal anløpe øygruppen. Norwegian Cruise Lines' «Leeward» skulle etter planen legge til ved en av de små Berry-øyene i Bahamas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Leeward» skulle gå til havn ved Great Stirrup Key, en øy som eies av Norwegian Cruise Lines og ikke er åpen for almenheten. Likevel mente prestene og deres rundt 50 tilhengere at de homofile passasjerene er perverse utskudd som ikke bør få gå i land noe sted på Bahamas.

- Bahamas er formelig blitt et mekka for disse bakdørsadmiralene. De kan komme til å ødelegge vår ungdom med sin skadelige innflytelse, sa en av prestene, Stunce Williams. Han la til at øygruppen nå blir omtalt på Internett som et paradis for lesbiske og homofile.

Bråk på høyt nivå

I desember i fjor skrev den britiske kolonien Cayman-øyenes minister for turisme, Thomas Jefferson, til Norwegian Cruise Lines og protesterte mot cruiseplanene. - Grundig forarbeid og tidligere erfaringer har fått oss til å konkludere med at man ikke kan regne med at denne gruppen vil oppføre seg slik man kan vente av besøkende på øyene, het det i dette brevet.

Human Rights Campaign, en amerikansk organisasjon som slåss for homofiles rettigheter, skrev da ttil den britiske regjering og protestere. Cayman-øyene har indre selvstyre, men regjeringen i London fant likevel grunn til å reagere, og noe senere ble det kunngjort at de lokale myndigheter hadde gått med på å revurdere beslutningen om å nekte «Leeward» anløp.

Norwegian Cruise Lines avlyste likevel anløpet, og «Leeward» gikk i stedet til Belize, en annen britisk koloni på den mellomamerikanske østkysten mellom Mexico og Guatemala. Besøket her ble avviklet uten episoder av noe slag. Deretter ble det bestemt at turen skulle fortsette til Great Stirrup Key, som Norwegian Cruise Line selv har ansvar for og myndighet over.

En bjørnetjeneste?

Amerikanske homofile sier politikerne i Karibia gjør seg selv en alvorlig bjørnetjeneste, dersom de avviser skip på denne typen cruise. De påpeker at deltakerne er helt alminnelige, fredelige mennesker, men at de gjerne også er velstående folk som legger igjen mye penger på anløpsstedene. Politikernes homofobi rammer dermed først og fremst karibierne selv, blir det sagt.

Krangelen mellom de homofile, myndighetene i Bahamas og den britiske regjering om anløpet ved Great Stirrup Key kan likevel bli avgjort av en helt upartisk instans: Værgudene. - En truende værfront er på vei inn over området, og jeg er ikke sikker på om seilingsplanen fortsatt står ved lag, sier Norwegian Cruise Lines' talskvinne Fran Sevcik.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!