- Mer brutalt enn naziokkupasjonen av Norge

Vil ha soldatene hjem. - Sammenlikningen er hinsides, svarer Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norske soldater har nå vært i Afghanistan i over seks år. Det er lengre enn den tyske okkupasjonen av Norge, sier Erling Folkvord, bystyremedlem i Oslo for Rødt og tidligere stortingsrepresentant for RV.

Sammen med partileder Torstein Dahle overleverer han i går en meningsmåling til lederen for Stortingets utenrikskomité, Olav Akselsen (Ap). Dahle og Folkvord vil ha de norske soldatene ut av Afghanistan, og ifølge spørreundersøkelsen, som er utført av Sentio på oppdrag fra Rødt, er over halvparten av befolkningen mot å sende 150 nye spesialsoldater til Afghanistan i mars. Stortinget gikk enstemmig inn for dette, og Rødt mener Stortinget er i fullstendig utakt med folket.

- Norge deltar i en USA-styrt okkupasjon som i sum er mer brutal enn den forferdelige tyske okkupasjonen av Norge. Det norske folk har selv erfaringer med å bli okkupert, og nå må vi ta på alvor at det er vår regjering som opptrer som okkupasjonsmakt, sier Folkvord.

- Vi har bevisst brukt ordet «krig» i spørsmålsstillingen i undersøkelsen. Når regjeringen og andre politikere ikke vil bruke det ordet, bidrar det til å føre folk bak lyset, sier Dahle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer