Mer dårlig vær i vente

Styrtregn og oversvømmelser er ikke over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Skikkelige regnskyll skapte fullstendig trafikkaos i Osloområdet i går. De to neste dagene er det Agder og Østlandet sør for Oslo som kan oppleve lokale oversvømmelser, melder Norges vassdrags- og energidirektorat.

Intens nedbør kan føre til lokale oversvømmelser i byer og tettsteder, men det er fremdeles stor usikkerhet knyttet til hvor nedbøren vil komme, og hvor mye som kommer, melder NVE.

20-30 mm regn

Sjekk været på din hjemplass på Dagbladet.nos værsider

Det har allerede kommet betydelige mengder nedbør i deler av Østlandsområdet de siste døgnene, og fuktighetsnivået i bakken er høyt. Her kommer mer nedbør til å føre til vannføringsøkning i bekker og elver.

- Vi venter en værtype med jevn nedbør fra sør og inn mot Agder i morgen. Etter hvert flytter regnet seg videre nordover til sør for Oslo, opplyser meteorolog Tor Skaslien ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

Han opplyser at det ikke er ventet like store mengder nedbør over Østlandet og Agder, som det var i Oslo i går, og at hovedstaden slipper de store nedbørsmengdene tirsdag og onsdag.

- Det vil bli opp mot 20-30 mm nedbør sør for Oslo i morgen. I Oslo var det så mye som 50-60 mm enkelte steder, sier Skaslien.

OVERSVØMMELSER I OSLO: Søndag hadde flere bilførere vanskeligheter med å komme seg fram i Oslo sentrum, på grunn av lokale oversvømmelser og store nedbørsmengder. Tirsdag og onsdag denne uka er det varslet oversvømmelser i Agderfylkene og Østlandet sør for Oslo. Foto: Stein Olsen
OVERSVØMMELSER I OSLO: Søndag hadde flere bilførere vanskeligheter med å komme seg fram i Oslo sentrum, på grunn av lokale oversvømmelser og store nedbørsmengder. Tirsdag og onsdag denne uka er det varslet oversvømmelser i Agderfylkene og Østlandet sør for Oslo. Foto: Stein Olsen Vis mer

Kjellere oversvømt

Kraftige regnskyll over nordlige og østlige deler av Oslo gjorde at store vannmengder hopet seg opp på E6 og Ring 3 rundt Økern i går.

- Jeg har aldri sett maken til skybrudd og vannmasser på kort tid her i byen, sa vaktoperatør Nina Williamson ved Veitrafikksentralen til Dagbladet.no.

Flere kjellere i eneboliger og rekkehus, spesielt ved Økern ble oversvømmet og Sivilforsvaret måtte bistå med å pumpe vann ut av folks hjem.

Mer dårlig vær i vente
FUKTIG PÅ KONSERT: Elton John spilte i regnet på Fredrikstad stadion fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer