Mer distriktsteater

Flere museer og teater i distriktene kommer styrket ut etter at Stortingets familie-, kultur- og administrasjonskomite i dag ettermiddag avga innstilling til regjeringens forslag til kulturbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre og Arbeiderpartiet inngikk et forlik som omdisponerer 18,4 millioner kroner i forhold til regjeringens budsjettforslag til kulturtiltak i distriktene.

Sentrumspartiene går inn for å øke bevilgningene til disktriktskulturen med 10,2 millioner kroner i forhold til regjeringens forslag. En del av pengene tas fra det som var tenkt brukt til markeringen av tusenårsskiftet. I forhold til regjeringens forslag på 22 millioner kroner, tar Ap og H 12 millioner kroner, slik at det står igjen 10 millioner kroner.

Ap og Høyre sikrer også flertall for et kutt i bevilgningen til garantilønninger og kunstnerstipend på 3,2 millioner kroner i forhold til regjeringens forslag.

Regjeringens forslag om en reduksjon i pressestøtten på 15 millioner kroner blir vedtatt, men Ap og H sørger for at denne nedgangen i produksjonsstøtten blir fordelt på alle aviser, ikke bare på noen enkelte slik det lå an til i budsjettforslaget.

De som får mer

Omdisponeringen på 18,2 millioner kroner er blant annet fordelt med 2 millioner til Operaen i Oslo, 1 million til Trøndelag Teater, 1 million til Haugesund Teater, 200.000 til Teatret Vårt i Molde, 200.000 til Hordaland Teater, 500.000 til Distriktsoperaen i Kristiansund, 300.000 til Ringsakeroperaen, 500.000 til Musikkselskapet Harmonien i Bergen og 300.000 kroner til Steinvikholmen Musikkteater i Sør-Trøndelag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer