Mer DLF-kaos

Kaoset rundt Det Liberale Folkepartiet fortsetter. I kveld fikk Kommunaldepartementet nye opplysninger som kan føre til at departementet må revurdere sitt standpunkt om at Fritjof Frank Gundersen & Co. ikke får bruke DLF-navnet ved høstens stortingsvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DLF-leder Gundersen dokumenterer i et brev til Kommunaldepartementet at landsmøtet i 1997 ikke var lovlig innkalt. Dermed mener Gundersen at den såkalte Trond Johansen-fløyen ikke ble lovlig valgt og dermed heller ikke har krav på å bruke DLF-navnet - slik departementet opprinnelig antok.

Trond Johansen mener imidlertid at valget i 1997 ble korrekt gjennomført. Også han har i dag sendt et brev til Kommunaldepartementet.

- Landsmøtet i 1997 var lovlig innkalt. Vi har dokumentasjon på dette, sier Johansen til Dagbladet.no.

Fritjof Frank Gundersen, Dag Danielsen og Vidar Kleppe «overtok» DLF etter at de meldte seg ut av Fremskrittspartiet i vinter. De har allerede fått godkjent listene til stortingsvalget i en rekke fylker, mens avgjørelsen i blant annet Oslo og Akershus - der Danielsen og Gundersen er på førsteplass - ennå ikke er tatt.

I Hordaland har utbryterne fra Fremskrittspartiet, med Sigrun Sangolt Natås på topp, tapt kampen om å bruke DLF-navnet på sin liste til stortingsvalget, skriver BA.

Hordaland fylkesvalgstyre har i dag vedtatt med tretten mot to stemmer at Det Liberale Folkeparti-listen med Sigrun Sangolt Natås på topp, må skifte navn.

  • Utbryterne får to uker til å samle 500 underskrifter. Det er hva som må til for å bli godkjent som liste til stortingsvalget til høsten.

    (Dagbladet.no)