Mer dop under Clinton

Amerikanske studenters narkobruk er økt kraftig i Bill Clintons presidenttid. Et nytt argument faller i fanget på republikanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekordmange studenter bruker marijuana og andre stoffer, viser en rapport som ble offentliggjort i dag. Antallet er økt med 22 prosent fra 1993, da Clinton flyttet inn i Det hvite hus.

Studien er foretatt av Harvard School of Public Health og publisert i november-utgaven av tidsskriftet Addiction.

Den viser at 12,9 prosent av USAs studenter brukte ulovlige stoffer for sju år siden. Andelen steg til 15,7 prosent i 97. Siden har kurven flatet ut.

Forskerne tror stigningen skyldes at stoffbruken er økt på videregående skoler, og at tenåringer har tatt med seg vanene derfra til universitetene.

Funnene er ikke gunstige for visepresident Al Gores utsikter til forfremmelse neste tirsdag. Han bestemte seg sent sist uke for å slippe Clinton til i valgkampens sluttspurt, til tross for meningsmålinger som viser at Clintons frynsete moralrykte kan skade tronarvingens sjanser til å bli president.

Republikanerne vil sikkert bruke de ferske doptallene mot Gore og hevde at det trengs nye koster i Det hvite hus, av hensyn til landets moral og ungdommens helse. Så spørs det hvor mange som blåser i argumentet.