Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer dress enn bombe-stress

DUBLIN (Dagbladet): Klokka 18.00 i går vikingtid landet Tor Endresen fra Bergen i James Joyce-land. Her ble han møtt av to ting: En hyggelig irish coffee på flyplassen, pluss omfattende sikkerhetstiltak grunnet frykt for IRA-terror. Tor lot seg imidlertid ikke stresse av dette da han dresset opp fra kofferten på rom 246.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke tenkt så mye over valget og bombene før jeg kom hit. Du merker jo at sikkerhetsoppbudet er stramt, men dette skal ikke forkludre denne uka, sier Tor Endresen og kortlåser seg inn på rommet med tre senger. To av dem blir bosatt av gitarene fram til torsdag, da kommer kona Siren med barn for å bli med i Euro Song-familien.

Det er ikke første gangen Endresen er i Dublin for å representere Grand Prix-nasjonen Norge.

Sammen med Krüger

- Sammen med Karoline Krüger var jeg med til Dublin under finalen i 1988. Også da var det strenge sikkerhetstiltak. Nå er det litt heftigere og omfattende grunnet valget i England torsdag, men jeg vil ikke fokusere for mye på dette. Blir det for masse snakk om bombetrusler og den slags, vil det kunne bli et kollektivt stress. Nå skal det heller ikke mye til før vi fra Norge reagerer. Vi er jo så godt vant, sier Tor og legger til:

- Nå er jeg her for å gjøre en god jobb, jeg gleder meg voldsomt. Er klar i alle kanaler til dagens første sangprøve, sier Tor etter at han har booket seg inn på Euro Song-hotellet Burlington.

Runes dresser

Dermed er Norges Grand Prix-håp 1997 på plass på den vårgrønne øya.

Grand Prix-været i går var en blanding av det meste: sol, silregn og rufsete vind.

- Vi reiste fra Bergen klokka to og nå skal jeg henge opp dressene mine, finne roen før vi skal ut og spise middag.

- Hvilken av dressene jeg skal bruke lørdag er ikke avklart, jeg får bruke tid på å finne den rette. Kanskje det blir den gule med hippiemotiv, kanskje Beatles-dressen eller vinnerdressen fra Oslo? Vi får se, sier Tor og ler iført olabukse, svarte sko, gul genser og vattert vest med glidelås.

Ikke Elton John

- Du har ikke like stor garderobe som Elton John?

- Nei, men jeg misunner faktisk Elton John litt, det er viktig å ha flere antrekk å velge imellom. De fleste av dressene jeg har med meg til Irland, har jeg lånt av Rune Larsen. Den gule her kjøpte han i Stockholm, sier Endresen fra byen med det gode fotballaget som heter Fyllingen.

PS: Rolf Løvland og fiolin-Fiona Sherry ble sett i går, de var så vidt innom baren på Burlington, men stakk fort ut igjen.