- Mer enn 100 afghanere drept i luftangrep

Mer enn 100 mennesker er drept i et luftangrep mot en landsby øst i Afghanistan, sier innbyggere i landsbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Angrepet fant sted i går. 107 mennesker ble drept, sier folk i landsbyen til nyhetsbyrået Reuters. Men det er vanskelig å identifisere ofrene fordi skadene er så store. 92 av de drepte er gravd fram av ruinene, ifølge det afghanske nyhetsbyrået Afghan Islamic Press.

Landsbyen ligger nord for byen Gardez, som er hovedstad i provinsen av samme navn. Amerikanske styrker har jaktet på medlemmer av Taliban-militsen og Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk i dette området de siste dagene.

Lokale ledere har invitert representanter for de amerikanske styrkene for at de skal kunne se skadene med egne øyne. En kameramann fra Reuters så mandag amerikanske soldater på vei til landsbyen, eskortert av styrker fra den afghanske Nordalliansen.

Minst 15 mennesker ble drept i et amerikansk luftangrep i landsbyen Sheikhan, 20 kilometer vest for Gardez, lørdag. Lokale kilder både i Sheikhan og Qalaye Niazi sier at det ikke var noen Taliban eller al-Qaida-medlemmer i området.

Søndag godkjente den afghans ke regjeringen at USA kan fortsette med flyangrep i den østlige Paktia-provinsen, fordi området ennå ikke er renset for stillinger som tilhører al-Qaida og Taliban. Tidligere har medlemmer av den afghanske regjeringen bedt om stans i bombingen, og krevd å få godkjenne nye amerikanske bombetokt på forhånd.

NTB/Reuters

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer