KAOS: Afghanske politifolk står ved siden av forlatte klær og sko etter at demonstranter flyktet etter en eksplosjon i byen tidligere i dag. I kveld skal kampene ha krevd mer enn 100 liv, melder Ria Novosty. Foto: REUTERS/ Stringer (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST RELIGION CRIME LAW)
KAOS: Afghanske politifolk står ved siden av forlatte klær og sko etter at demonstranter flyktet etter en eksplosjon i byen tidligere i dag. I kveld skal kampene ha krevd mer enn 100 liv, melder Ria Novosty. Foto: REUTERS/ Stringer (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST RELIGION CRIME LAW)Vis mer

- Mer enn 100 drept i Koran-opptøyer i Kandahar

Politiet brukte automatvåpen mot folkemengde som forsøkte å storme FN-bygning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den russiske nyhetstjenesten RIA Novosty som melder at over 100 mennesker er drept i den sør-afghanske byen Kandahar under kraftige opptøyer. Disse skal ha gått til angrep mot en FN-bygning i byen.

En kilde i det afghanske innenriksministeriet forteller den russiske nyhetstjenesten at mer enn 100 er drept. Politiet skal ha brukt automatvåpen mot den rasende folkemengden, som demonstrerer mot brenningen av Koranen i Florida i mars på tredje dagen.

Det pågår regelrette kamper utenfor regjeringsbygningene i Kandahar, og politiet sier at medlemmer av Taliban deltar i opptøyene. Det skal være mange døde og skadede som ligger i gatene.

- De skyter med maskingevær. Det er mange ofre, sier et øyenvitne til Ria Novosty.

Dagbladet forsøker å få klarhet i om det er norske ansatte ved FN-hovedkvarteret i Kandahar, men har ennå ikke fått svar fra norske myndigheter.

Også tidligere på dagen idag var det sammenstøt mellom politi og demonstranter i Kandahar. Politiet sier at i sammenstøtene som foregikk tidlig på dagen ble ni mennesker drept, også i et forsøk på å ta FN-hovedkvarteret.

Protestene mot koranbrenningen i Florida har også spredd seg til Jalalabad, der 20 mennesker skal være drept idag.

Brenningen av koranen av en provinspastor i USA, og drapene på FN ansatte i Mazar-i-Sharif, har fått flere av verdens ledere til å reagere. President barack Obama har kalt drapene for «vannittige».

Fredag ble åtte FN-ansatte i Mazar-i-Sharif drept da en rasende folkemengde tok seg inn i FNs hovedkvarter i byen. Blant de drepte var den norske offiseren Siri Skare (52).

Så langt er det kun RIA Novosty som har meldt om de høye dødstallene. Andre internasjonale medieorganisasjoner, som Reuters, Al-Jazeera og CNN har alle meldt om gatekamper i Kandahar i dag, men det er kun RIA Novosty som har meldt om så høye dødstall.