Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mer enn 100 drept i Koran-opptøyer i Kandahar

Politiet brukte automatvåpen mot folkemengde som forsøkte å storme FN-bygning.

KAOS: Afghanske politifolk står ved siden av forlatte klær og sko etter at demonstranter flyktet etter en eksplosjon i byen tidligere i dag. I kveld skal kampene ha krevd mer enn 100 liv, melder Ria Novosty. Foto: REUTERS/ Stringer (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST RELIGION CRIME LAW)
KAOS: Afghanske politifolk står ved siden av forlatte klær og sko etter at demonstranter flyktet etter en eksplosjon i byen tidligere i dag. I kveld skal kampene ha krevd mer enn 100 liv, melder Ria Novosty. Foto: REUTERS/ Stringer (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST RELIGION CRIME LAW) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den russiske nyhetstjenesten RIA Novosty som melder at over 100 mennesker er drept i den sør-afghanske byen Kandahar under kraftige opptøyer. Disse skal ha gått til angrep mot en FN-bygning i byen.

En kilde i det afghanske innenriksministeriet forteller den russiske nyhetstjenesten at mer enn 100 er drept. Politiet skal ha brukt automatvåpen mot den rasende folkemengden, som demonstrerer mot brenningen av Koranen i Florida i mars på tredje dagen.

Det pågår regelrette kamper utenfor regjeringsbygningene i Kandahar, og politiet sier at medlemmer av Taliban deltar i opptøyene. Det skal være mange døde og skadede som ligger i gatene.

- De skyter med maskingevær. Det er mange ofre, sier et øyenvitne til Ria Novosty.

Dagbladet forsøker å få klarhet i om det er norske ansatte ved FN-hovedkvarteret i Kandahar, men har ennå ikke fått svar fra norske myndigheter.

Også tidligere på dagen idag var det sammenstøt mellom politi og demonstranter i Kandahar. Politiet sier at i sammenstøtene som foregikk tidlig på dagen ble ni mennesker drept, også i et forsøk på å ta FN-hovedkvarteret.

Protestene mot koranbrenningen i Florida har også spredd seg til Jalalabad, der 20 mennesker skal være drept idag.

Brenningen av koranen av en provinspastor i USA, og drapene på FN ansatte i Mazar-i-Sharif, har fått flere av verdens ledere til å reagere. President barack Obama har kalt drapene for «vannittige».

Fredag ble åtte FN-ansatte i Mazar-i-Sharif drept da en rasende folkemengde tok seg inn i FNs hovedkvarter i byen. Blant de drepte var den norske offiseren Siri Skare (52).

Så langt er det kun RIA Novosty som har meldt om de høye dødstallene. Andre internasjonale medieorganisasjoner, som Reuters, Al-Jazeera og CNN har alle meldt om gatekamper i Kandahar i dag, men det er kun RIA Novosty som har meldt om så høye dødstall.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media