Unntakstilstand etter studentfesting:

Mer enn 1000 personer arrestert i Miami Beach

Mer enn 1000 personer er arrestert i Miami Beach i Florida og myndighetene har utvidet portforbudet etter at studenter har strømmet til byen for å feste.

UNNTAKSTILSTAND: Miami Beach i Florida innfører portforbud og unntakstilstand etter at studenter har strømmet til byen for å feste. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordfører i Miami Beach, Dan Gelber, varslet lørdag dramatiske innstramminger etter at store mengder studenter har strømmet til byen den siste tida for å feste og ha den årlige amerikanske vårferien, Spring Break.

Det fungerer dårlig midt i en pandemi, mente de lokale myndighetene i den populære strandbyen. Nå har de sett seg nødt til å utvide innstrammingene.

- Besøkende har reist hit for å engasjere seg i lovløshet og festing uten sperrer, sier byens administrasjonssjef Raul Aguila til den lokale TV-kanalen CBS Miami.

Portforbudet og unntakstilstanden skulle opprinnelig vare i minst 72 timer, men er nå utvidet til å gjelde til 12. april, da vårferien er ferdig.

Sperrer partygater

De viktigste partygatene i South Beach, blant dem Ocean Drive, blir avsperret av politi fra torsdager til søndager mellom klokka 20.00 og 06.00. Det samme blir tre hovedveier som forbinder Miami Beach med Miami.

Ingen skal slippes inn etter klokka 20, unntatt fastboende, og alle forretninger må stenge. Fra før gjelder et portforbud fra midnatt i hele fylket på grunn av pandemien.

- Folkemengdene består av tusener, det er over vår kapasitet, har Aguila tidligere sagt, ifølge NTB.

WOOPS: Her går det galt for USAs president Joe Biden, under avreise til Atlanta. Vis mer

Mer enn 1000 arresterte

Innstrammingene kommer etter flere uker med festing og sammenstøt mellom store mengder festløver og politiet, med slåssing og vold, inkludert en dødelig skyteepisode, som ingredienser.

Ifølge Miami Herald har politiet de siste dagene tatt i bruk pepperkuler for å få kontroll på folkemengdene. Ballene blir avfyrt mot bakken og avgir tåregass, som skal tvinge folk til å trekke tilbake.

Politimesteren i byen, Richard Clements, sier til avisa at politiet har tatt i bruk taktikken fordi presset har tatt seg opp den siste tida, og politiet har følt seg truet i visse situasjoner. Minst fem politibetjenter har blitt skadd disse ukene, forteller han.

FOLKEMENGDER: Bilder fra Miami Beach i Florida viser gater med store folkemengder og festtilstander. Foto: Daniel A. Varela / Miami Herald / AP / NTB
FOLKEMENGDER: Bilder fra Miami Beach i Florida viser gater med store folkemengder og festtilstander. Foto: Daniel A. Varela / Miami Herald / AP / NTB Vis mer

Politiet har imidlertid fått kritikk for fremgangsmåten sin av enkelte lokalpolitikere, som peker på unødvendig bruk av makt.

Ifølge CBS Miami er mer enn 1000 personer arrestert så langt i vårferien, omtrent dobbelt å mange som i fjor.

Florida er blant delstatene i USA som har opphevet det statlige munnbindpåbudet og samlingsbegrensninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer