DREPT: Rettsmedisinsk personell løfter en død person ut av en mini-buss som ble ranet av væpnede menn i Tegucigalpa den 12. oktober. Ifølge ferske tall fra FN har Honduras nå en av verdens høyeste drapsrater foran land som Afghanistan og Brasil. Foto: Orlando Sierra / AFP / Scanpix
DREPT: Rettsmedisinsk personell løfter en død person ut av en mini-buss som ble ranet av væpnede menn i Tegucigalpa den 12. oktober. Ifølge ferske tall fra FN har Honduras nå en av verdens høyeste drapsrater foran land som Afghanistan og Brasil. Foto: Orlando Sierra / AFP / ScanpixVis mer

Mer enn 20 drap hver dag

Honduras ligger på verdenstoppen i antall drap, og har passert krigsherjede land som Afghanistan og Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor fant det i gjennomsnitt sted 20 drap hver eneste dag i Honduras, som har åtte millioner innbyggere. 85 prosent av drapene skjedde med skytevåpen.

Dette tilsvarer en drapsrate på 82,1 drap per 100.000 innbyggere, noe som gjorde Honduras til det farligste av alle de 208 landene på en oversikt utarbeidet av FN.

I år blir trolig den dystre rekorden slått, konstaterer Voldsobservatoriet ved Det nasjonale uavhengige universitetet i Tegucigalpa.

I første halvår fant det sted 3.587 drap, mot 2.929 i samme periode i fjor. Dersom utviklingen fortsetter vil landet dermed nå en drapsrate på hele 86 per 100.000 innbygger i år.

Honduras vil dermed trone på verdenstoppen, foran andre voldsherjede land som Brasil, Venezuela og Sør-Afrika.

El Salvador kom i fjor nærmest Honduras i Mellom-Amerika med 66 drap per 100.000 innbygger, mens det i Guatemala ble drept drøyt 41 per 100.000 innbygger.

(NTB)