Gravstøttemysterium:

Mer enn 20 gravstøtter veltet på kirkegård: - Sau sto bak

Politiet har konkludert. - Bonden er imidlertid helt uenig.

VELTET: Mellom 20 og 25 gravstøtter er veltet, og kirkeverge Jan Harald Andersen anmeldte saken til politiet. Sau står bak, konkluderer politiet. Foto: Jan Harald Andersen
VELTET: Mellom 20 og 25 gravstøtter er veltet, og kirkeverge Jan Harald Andersen anmeldte saken til politiet. Sau står bak, konkluderer politiet. Foto: Jan Harald Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKirkeverge Jan Harald Andersen gikk til politiet tidligere denne uka da han oppdaget at mellom 20 og 25 gravstøtter hadde blitt veltet på Haugen kirkegård på Åknes. Han anså det som vandalisme.

- Saken er anmeldt til politiet, så får vi se om de kommer til bunns i årsaken, sa han til Andøyposten som først omtalte saken.

Saken har siden da blitt etterforsket, og Vesterålen Online viderebringer nå politiets teori.

Politioverbetjent Yngve Isaksen Wiik ser ingen grunn til å konkludere med noe annet enn at sauer står bak gravstøttevandalisme på Åkne, skriver avisa.

- Spor av sau

Politiet i Andøy var på Åknes tirsdag.

- Porten inn til kirkegården er ikke montert, og der er mye spor etter sau og saueekskrementer inne på området, sier Wiik og fortsetter:

- Jeg ser ingen rimelig grunn til å gjøre andre undersøkelser, og konkluderer - som flere andre - med at det sannsynligvis er sauer som har forårsaket dette, påpeker Wiik.

- Bonden er uenig

Dagbladet har i dag hatt kontakt med kirkeverge Andersen, og fått tillatelse til å bruke hans bilde av de veltede gravstøttene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer