Mer enn 20 skadet i sammenstøt i Mexico

Lærere barket sammen med politiet i protest mot presidenten.

MINST 20 SKADET: Opprørspoliti slo ned på en demonstrasjon startet av et lærerforbund i Oaxaca sør i Mexico. Foto: Reuters/Jorge Luis Plata/Scanpix
MINST 20 SKADET: Opprørspoliti slo ned på en demonstrasjon startet av et lærerforbund i Oaxaca sør i Mexico. Foto: Reuters/Jorge Luis Plata/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet skjøt tåregass og barket sammen med lærere som i flere timer demonstrerte mot president Felipe Calderons besøk til byen Oaxaca sør i Mexico, melder nyhetsbyrået AP.

20 demonstranter skal ha blitt skadet i sammenstøtene, som varte i flere timer. Volden brøt ut da lærerne samlet seg sentralt i Oaxaca for å demonstrere mot Calderons påbud om å gi foreldre skattelette om de vil ha barna på privatskole.  

Fagforeningslederne hevder tiltaket forverrer situasjonen på Mexicos offentlige skoler, som allerede sliter, og varsler flere demonstrasjoner og veisperringer som svar til hvordan politiet slo ned på dagens demonstrasjon.

Lærerne kastet steiner og slo politifolk med stenger, mens politiet skjøt tilbake tåregass. Radio-journalisten Gilardo Mota opplyser til nyhetsbyrået AP at han ble truffet i sitt venstre bein av skarp ammunisjon, men det er foreløpig uklart hvem som skjøt med skarpt.

Demonstrantene ødela en bil tilhørende myndighetene, og skal ha gått løs på sikkerhetssjefen i delstaten Oaxaca da han prøvde å roe gemyttene.

President Calderon gjennomførte sitt besøk til tross for demonstrasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer