<strong>TV-AKSJONEN:</strong> Inntektene fra årets TV-aksjon gikk til Amnesty International. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TV-AKSJONEN: Inntektene fra årets TV-aksjon gikk til Amnesty International. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Mer enn 200 millioner kroner samlet inn til TV-aksjonen

Og disse er de ivrigste giverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opptellingen etter TV-aksjonen viste natt til mandag at det var kommet inn vel 200 millioner kroner til Amnesty International.

De ivrigste giverne bor — som vanlig — på Svalbard.

Ifølge oversikten på aksjonens nettsider har hver innbygger der gitt hele 441,99 kroner. Så følger Utsira i Rogaland, en annen gjenganger på lister som dette, med 225,15 kroner. Deretter kommer Træna i Nordland, Bokn i Rogaland og Hasvik i Finnmark

Blant fylkene er det Sogn og Fjordane som topper, foran Aust-Agder og Møre og Romsdal.

Vellykket Aksjonsledelsen er storfornøyd.

— TV-aksjonen er også i år veldig vellykket. Vi hadde ett mål da vi startet arbeidet, og det var å verve 100.000 bøssebærere, slik at alle husstander fikk besøk. Det klarte vi, og alle har fått mulighet til å gi, forteller informasjonsansvarlig Ahmed Fawad Ashraf til NTB.

Da sendingen til NRK gikk av lufta ved 00.30-tiden natt til mandag var det samlet inn 200.289.668 millioner kroner på landsbasis, det er 40,18 kroner per innbygger.

Det er forventet at beløpet vil stige i løpet av de neste dagene.

Det endelige resultatet er ikke klart før om et par uker.

En anerkjennelse
Amnesty er takknemlige for givergleden og innsatsen.

— Vi er utrolig stolte og takknemlige for den innsatsen som er lagt ned i årets TV-aksjon. Dette resultatet er en stor anerkjennelse av arbeidet vi gjør hver dag, og et bevis på at menneskerettighetene settes høyt av det norske folk, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International i Norge.

— Takket være pengene fra TV-aksjonen blir Amnesty sterkere: Vi kan være flere steder, etterforske nye menneskerettighetsbrudd, lære opp flere lokale aktivister og mobilisere bredere for å påvirke myndigheter og selskaper til å endre atferd og respektere menneskerettigheter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer