Mer enn 40 vitner er avhørt om overgrepssiktet samfunnstopp

Samfunnstoppen ber om å bli løslatt, men risikerer flere nye uker i fengsel.

40 AVHØRT: Politiet har avhørt mer enn 40 vitner i saken mot den overgrepssiktede samfunnstoppen. Han nekter straffskyld. Politiet vil foreløpig ikke si om de ønsker å forlenge varetektsperioden for mannen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
40 AVHØRT: Politiet har avhørt mer enn 40 vitner i saken mot den overgrepssiktede samfunnstoppen. Han nekter straffskyld. Politiet vil foreløpig ikke si om de ønsker å forlenge varetektsperioden for mannen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen har nå sittet i varetektsfengsel i fem uker, og vil kunne bli begjært varetektsfenglet i flere nye uker i morgen. Han er en godt kjent person som gjennom mange år er vist stor tillit i samfunnslivet.

Han er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang med unge gutter ved misbruk av sin stilling, avhengighets- eller tillitsforhold.

Mer enn 40 vitner

Det betyr at politiet mistenker mannen for å ha misbrukt posisjoner han har hatt i møte med unge gutter mellom 16 og 18 år. Guttene knyttes til en barnevernsinstitusjon og et asylmottak.

Politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt sier til Dagbladet at mer enn 40 vitner er avhørt av politiet, de aller fleste i den siste fengslingsperioden. Opplysninger fra vitnene er blitt foreholdt siktede.

- Vi hadde han inne til et flere timer langt avhør sist mandag. Han har ikke erkjent straffskyld. Når avhøret er ferdig nedskrevet, skal vi gjennomgå det med siktede torsdag morgen, sier Elin Norgård Strand.

Ber om løslatelse

Hun vil foreløpig ikke si noe om siktelsen vil bli utvidet eller om politiet vil begjære om forlenget varetektsfengsling.

Advokat Bjørn Morten Litveit Hansen har fått dokumentene i saken, men ettersom en del av disse er klausulerte, kan han ikke formidle innholdet i disse til sin klient. Han har bedt om at dokumentene blir avklausulert.

Samfunnstoppen vil begjære seg løslatt fra varetektsfengsling.