Mer enn 420 kuldedøde i Europa

Kuldebølgen i Europa har til nå krevd mer enn 420 menneskeliv, og nå spår meteorologene mer snø og kulde.

NEDFROSSET: En mann passerer en nedfrosset bil i Versoix nær Geneve. Dødstallene for kuldebølgen i Europa stiger og så langt har mer enn 420 mennesker mistet livet. Meteorologene spår mer kulde i dagene som kommer. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix
NEDFROSSET: En mann passerer en nedfrosset bil i Versoix nær Geneve. Dødstallene for kuldebølgen i Europa stiger og så langt har mer enn 420 mennesker mistet livet. Meteorologene spår mer kulde i dagene som kommer. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ukrainas statsminister Mykola Azarov forsikret mandag at så lenge det russiske selskapet Gazprom er i stand til å levere, vil ukrainerne sørge for at gassen kommer fram til kundene lenger vest. EU-kommisjonen fastslo samme dag at leveransene økte i løpet av helgen.

- Det er ikke snakk om noen nødsituasjon i EU-området, framholdt Marlene Holzner, som er talskvinne for energikommissær Günther Öttinger.

Selv om visse områder i Tyskland, Italia og Romania fortsatt slet med knapphet, var situasjonen på vei tilbake til det normale, sa hun.

Og gassen trengs, for store deler av Europa skjelver i sprengkulde. I Russlands hovedstad Moskva krevde iskulde ned i 30 minusgrader et nytt dødsoffer natt til mandag, slik at tallet på døde den siste tiden er kommet opp i 63.

I Polen ble det søndag og mandag funnet ni mennesker som hadde frosset i hjel, og dødstallet sto dermed på 61 der i landet. I Bulgaria ble snøstormene avløst av styrtregn, og minst fem mennesker druknet i de sørlige delene av landet.

Totalt sett i Europa har minst 420 mennesker mistet livet i sprengkulda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer