- Mer enn 600 drept i sammenstøtene i Nigeria

Islamistgruppe gikk til denne uka til angrep på flere politistasjoner.

URO: Her ligger et mistenkt Boko Haram-medlem tatt til fange av Nigerias sikkerhetsstyrker.  Foto: AP Photo/Sunday Alamba/Scanpix
URO: Her ligger et mistenkt Boko Haram-medlem tatt til fange av Nigerias sikkerhetsstyrker. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 600 mennesker er drept i Nigeria i løpet av de siste fem dagene, etter uroen i landet den siste uka.Den siste uka har det vært sammenstøt mellom landets sikkerhetsstyrker og medlemmer av islamistgruppen Boko Haram, også omtalt som Nigerias Taliban. Gruppen ønsker å innføre sharia-lovgivning i Nigeria, som er Afrikas mest befolkede land.

- Over 700 begravdVolden har rammet hele landet, men byen Maiduguri har vært hardest rammet. Sektlederen for gruppen, Mohammed Yusuf, hadde sitt hovedkvarter i byen. Over 3000 mennesker har flyktet fra byen.

Over 600 mennesker har blitt drept, ifølge nyhetsbyrået Reuters, som har pratet med Isa Azare i Nigerias politistyrker. Andre kilder nyhetsbyrået har vært i kontakt med sier tallene er enda høyere.

- Over 700 lik er begravd i en massegrav i Maiduguri. De fleste likene ble begravd på Yusifs område, der hovedkvarteret deres lå tidligere, sier en talsmann for forsvarsstyrkene.

Myndighetene har stablet hauger med lik i åpne lastebiler. Kropper blir ennå funnet utenfor byen, opplyser talsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer