Mer enn dobler populariteten

Trygve Slagsvold Vedum er langt bedre enn sin forgjenger Liv Signe Navarsete, mener velgerne.

SP-LEDEREN ER IKKE LENGER LANDETS MINST POPULÆRE: Den nye Sp-lederen Trygve Slagsvold Vedum hever partiet, ifølge Ipsos MMIs junimåling for Dagbladet. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.
SP-LEDEREN ER IKKE LENGER LANDETS MINST POPULÆRE: Den nye Sp-lederen Trygve Slagsvold Vedum hever partiet, ifølge Ipsos MMIs junimåling for Dagbladet. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er langt mer populær enn sin forgjenger, Liv Signe Navarsete. I Ipsos MMIs junimåling for Dagbladet mener 25 prosent av Trygve Slagsvold Vedum gjør en god jobb som partileder for Senterpartiet.

Var landets minst populære Sist Navarsete ble målt, i mars, var Senterpartiet midt i en lederkrise. Da mente bare 10 prosent at hun gjorde det bra, og hun var landets minst populære partileder. Vedum er mer enn dobbelt så populær. Dermed rykker Sp-lederen opp  til landets nest minst populære partileder. Kun SV-leder Audun Lysbakken gjør det svakere.

Trygve Slagsvold Vedum gjør det også langt bedre internt. Da Navarsete var partileder, mente bare 27 prosent av hennes egne velgere at hun gjorde en god jobb. Nå mener 63 prosent av Sp-velgerne at Vedum gjør det bra.

- Det er hyggelig, det. Det å drive et parti er et stort lagarbeid. Det var dårlig stemning, nå er det mer positiv stemning nå, og da blir partilederen symbolet på det, sier Trygve Slagsvold Vedum, som i dag holdt oppsummerende pressekonferanse.

Svak framgang Meningsmålingene har også gått jevnt og trutt oppover for Senterpartiet i det siste. Også denne målingen er en svak opptur. Senterpartiet går fram 0,5 prosentpoeng til 5,5 prosents oppslutning. Det er likt med valgresultatet, og det høyeste så langt i år på Dagbladets partibarometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer