Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer enn menn i kvinneklær

Det krevde et visst mot - for tre menn å skulle kle seg ut som kvinner og entre scenen på Pilen Restaurant i Oslo i 1981. Great Garlic Girls hadde motet, og viste seg å være noe langt mer enn menn i kvinneklær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen gapskratter særlig lenge over synet av et mannebein med nettingstrømper. Det må noe mer til for å holde et showensemble på stigende kurs i 15 år.

At Great Garlic Girls har klart det, skyldes at de i alle disse årene har utviklet et artistisk nivå som gjør dem suverene i Norge, og ganske så oppsiktsvekkende internasjonalt også.

For det er ikke hver dag Eartha Kitt sier til en artist at «jeg ringer deg en dag jeg ikke orker å gå på scenen». Det gjorde hun til Olav Klingen etter å ha blitt kjent med hans parodi av henne.

Gjennombrudd

Klingen sluttet i gruppa under deres tiårsjubileum i 1991, men Jonny Nymoen, Terje Schrøder og deres kunstnerisk ansvarlige Simen Sand, er fortsatt med når 15 år med Great Garlic Girls skal oppsummeres.

Det startet altså på Pilen Restaurant i 1981 og flyttet seg siden til andre scener i hovedstaden, med stadig mer spektakulære show. Og så på turneer: I Norge, Tyskland, Spania, Sverige, på cruiseskip og ikke minst - for FN-styrkene i Libanon.

Sitt store gjennombrudd fikk Great Garlic Girls av NRK. De representerte Norge i Montreux-festivalen med TV-programmet «Ladies but gentlemen» og opptrådte under Melodi Grand Prix i 1986.

Kommersiell

At skuespilleren Mikkel Gaup har takket ja til å delta i årets show er nok et bevis på at draggruppa er noe mer enn tant og fjas. Men selvhøytidelige fiiin-kunstnere blir de neppe, for som det står i presentasjonen av gårsdagens premiere:

«Man legger opp til en kommersiell og publikumsvennlig forestilling der det vil være store muligheter for eventuelle sponsorer å markere seg på en elegant og effektiv måte.»