Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mer enn to barn er miljøskadelig

Prevensjon og abort mot global oppvarming, mener en sentral britisk miljøverner.

PREVENSJON SOM MILJØTILTAK: Jonathan Porritt, leder for den statlige britiske kommisjonen for bærekraftig utvikling, mener at både prevensjon og abort må sees på som klimaforbedrende tiltak. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
PREVENSJON SOM MILJØTILTAK: Jonathan Porritt, leder for den statlige britiske kommisjonen for bærekraftig utvikling, mener at både prevensjon og abort må sees på som klimaforbedrende tiltak. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Par som får mer enn to barn opptrer uansvarlig ved å legge altfor store byrder på miljøet.

Lavere befolkningsvekst må være et sentralt ledd i kampen mot global oppvarming, mener en sentral britisk miljøverner.

Jonathan Porritt, som leder den britiske regjeringens kommisjon for bærekraftig utvikling, sier prevensjon og abort kan brukes som våpen i denne kampen.

Men politikerne har nå feiget ut fra denne argumentasjonen, hevder han ifølge avisen The Times.

- Jeg ber ingen om unnskyldning for at jeg ber mennesker knytte eget ansvar til den samlede miljøutviklingen. Dette bør spille inn når folk bestemmer seg for om de skal ha barn og i tilfelle hvor mange, sier Porritt ifølge London-avisens nettsider.

- Jeg tror vi er på vei mot standpunktet at det er uansvarlig å få mer enn to barn. Vi er alle opptatt av de samme store spørsmålene, men ingen snakker egentlig om prevensjon som et sentralt strategisk virkemiddel, tilføyer han.

Jonathan Porritt, som tidligere har ledet miljøvernpartiet De grønne, oppfordrer den britiske regjeringen til å satse mer på familieplanlegging.

Om nødvendig må det tas penger fra annet helsestell til finansiering av prevensjon og aborter, tilføyer han.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media