Mer flykaos

Forsinkelser og kaos vil prege SAS i ukene framover. Det lover bakkepersonalet, som fortsetter stillingskrigen med ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal klare å ta unna en del de første dagene, men problemene blir bare større. De kommende helgene blir ille. Passasjerene må være forberedt på forsinkelser og redusert servicetilbud framover, sier vakthavende stasjonssjef ved SAS passasjerservice, Harald Borch.

- Hvis ledelsen vil ha krig, skal de få krig, sier klubbleder Asbjørn Wikestad i SAS personalklubb.

- Vi er fast besluttet på å fortsette overtidsnekten. Det har ikke vært et eneste initiativ fra SAS-ledelsen for å løse opp i denne floken. I stedet har de forsøkt å bagatellisere det hele.

- Våre intensjoner er å fortsette å være en del av SAS. Vi vil ha et løfte fra ledelsen om at jobbene er trygge, før det blir aktuelt å stanse overtidsnekten, sier Wikestad.

Søndag var 58 av 113 avganger forsinket på grunn av aksjonen, men Wikestad tror situasjonen blir verre.

- Nå øker antallet passasjerer og flyavganger betraktelig. Det vil merkes, sier Asbjørn Wikestad, som beklager at passasjerende blir de lidende i denne konflikten.

SAS-ledelsen mener trafikken så langt har gått bedre enn forventet, til tross for overtidsnekten.

- Dette har pågått i to uker nå, men vi har klart oss greit gjennom det. Forsinkelsene har vært små og vi er optimistiske med tanke på de kommende ukene. Det vi er mest redde for er at tilliten til selskapet blir skadd, sier pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingseth.

- Vi kan avslutte dette på dagen, vi, dersom ledelsen lover at vi får beholde jobbene, sier Wikestad.

Lite tyder på at noe vil skje før 9. august, da SAS-ledelsen skal møte ansatte fra hele Skandinavia.