Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer flytrøbbel for Norwegian

Må mellomlande på grunn av pålagt hviletid etter uvær i USA.

MELLOMLANDE: Et Dreamliner-fly fra Norwegian, på vei fra New York til Oslo, må mellomlande for bytte av mannskap på Island. Årsaken er den pålagte hviletida. Arkivfoto: Geir Barstein / Dagbladet
MELLOMLANDE: Et Dreamliner-fly fra Norwegian, på vei fra New York til Oslo, må mellomlande for bytte av mannskap på Island. Årsaken er den pålagte hviletida. Arkivfoto: Geir Barstein / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Store deler av Midtvesten og det nordøstlige USA er rammet av uvær og kulde. TV-kanalen CNN oppgir at 22 delstater med rundt 100 millioner mennesker er berørt. Dette skaper også nytt trøbbel for det flyselskapet Norwegian.

En Norwegian-avgang fra New York til Oslo må i ettermiddag mellomlande på Island for å overholde den pålagte hviletiden til mannskapet.

- Flyet kom veldig sent ut fra New York på grunn av dårlig vær, og må nå lande i Reykjavik for å bytte mannskap, sier selskapets informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Dreamliner-avgangen skulle i utgangspunktet lande i Oslo klokka 10.50 i morges. Nå er oppsatte ankomsttid satt til 20.00. Sandaker-Nielsen sier at det var kjent ved avgang fra JFK-flyplassen at flyet måtte mellomlande for bytte av mannskap.

Forplanter seg Det samme flyet skulle etter planen returnere til New York fredag klokka 18. Nå må også den avgangen utsettes på ubestemt tid fordi forsinkelsen forplanter seg nedover på rutetabellen, skriver NTB.

- Vi er glade for at vi fikk lettet, i verste fall kunne vi blitt stående i New York. Vi hadde ikke noe annet mannskap som kunne fly ut derfra, men fikk flydd ut et mannskap til Reykjavik fra Sverige, sier han.