Mer fokus på fluefiske fikk verdiene til å skyte i været

Johan H. Andresen (52) har brukt mer tid på sosialt entreprenørskap, lese, skrive og fiske. Det har gitt imponerende resultater.

FOKUSERT: Johan H. Andresen gjorde et par grep og vips så kom milliardene til syne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FOKUSERT: Johan H. Andresen gjorde et par grep og vips så kom milliardene til syne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Investeringer i oljeservice, legemidler, aksjer, eiendom og hedgefond har bidratt til å skape store verdier for Johan H. Andresen (52) det siste året, skriver Finansavisen i dag.

Vellykket bytte
Like før høstferien i fjor tok John Giverholt over styringen av Ferd, for at Andresen kunne bruke mer tid på sosialt entreprenørskap, se etter forretningspartnere, lese, skrive og drive med fluefiske.

Driftsinntektene i fjor endte på 14,2 milliarder kroner og regnskapet ble gjort opp med et resultat etter skatt på 3,4 milliarder kroner.

Den verdijusterte egenkapitalen i Ferd gikk fra 16,1 til 19,6 milliarder kroner i fjor, og ved halvårsskiftet var den steget til 21,7 milliarder kroner.

Verdien har dermed økt med 5,6 milliarder kroner på halvannet år, eller vel 10 millioner kroner hver dag. Av dette har 4,2 milliarder kroner kommet det siste året.

De største investeringene Opera og Autoliv er fortsatt blant de fem største investeringene, mens Danske Bank, Ericsson og Statoil har kommet inn i stedet for Subsea 7, Nokian og Carlsberg på topplisten.

Hittil i år har Ferd-konsernet investert rundt én milliard kroner, hvorav Ferd Capitals kjøp av Servi er den største. Selskapet på Ås utenfor Oslo leverer hydrauliske løsninger og systemer til offshoreindustrien.

Fra før ligger blant annet Elopak, Swix, Aibel, Mestergruppen, Telecomputing og Interwell i Ferd Capital-porteføljen.

Flere nyheter - Aksjen kan være et kanonkjøp
- Ingen i styret kan kaste meg
- Det er vår første investering i Norge