Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer framgang for EU-tilhengerne

En folkeavstemning om EU i dag ville ha gitt et ja-flertall på 64 prosent. Ja-siden har vokst med 6 prosentpoeng siden april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kommer fram i en meningsmåling Opinion har gjort for Aftenposten og NRK. EU-tilhengerne har styrket seg like mye som motstanderne har svekket seg den siste måneden. Andelen usikre velgere blant de 1.000 spurte var like stor, 17 prosent, i april og i mai. Nesten hver fjerde nei-velger fra folkeavstemningen i 1994, 22,7 prosent, har endret standpunkt siden den gang.

Ja-siden vokser mest i grupper der EU-motstanderne tidligere har stått sterkest. Mens det i april var et knapt nei-flertall blant kvinnene som hadde bestemt seg, svarte seks av ti kvinner med et EU-standpunkt ja i mai. Det er også markert fremgang for EU-tilhengerne blant velgere med lav utdannelse og lav og middels inntekt.

Ja-siden går fram i alle deler av landet bortsett fra i Oslo og Akershus. Bare i Nord-Norge er det fortsatt et flertall av dem som har tatt standpunkt, som sier de ville ha stemt nei ved en folkeavstemning nå.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media