Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mer frigjorte

- Kvinner i 90-årene er mer frigjorte enn tidligere, men 100 prosent likestilling er det fortsatt ikke, sier likestillingsombud Anne Lise Ryel. Kvinnene er ikke lurt av den grunn, mener hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mennesker i dag har et mer sløvt forhold til likestilling enn tidligere fordi vi tror mer eller mindre at vi er i mål, noe som ikke er tilfelle. Det er kanskje den største myten i Norge, og som det må gjøres noe med, sier Ryel. Hun skal ikke gå i tog i dag, men hun mener likevel 8. mars likevel er en viktig dag.

Ryel er enig i mye av det Germaine Greer sier.

- Vi lever i en individualistisk tid, hvor det er opp til den enkelte om man lykkes, og hvilke valg man tar. Tanken er at hvis du er kvinne og kommer til kort med lønn og jobb, så er det litt din egen skyld. Det er fordi vi har en individuell tankegang. Alle må få et mer aktivt forhold til spørsmålet om likestilling, men fra sitt ståsted, sier Ryel.