Mer Gardermoen-trøbbel

GARDERMOEN (NTB): Flyene sto stille og mange måtte vente lenge på Gardermoen i ettermiddag. I alt ble 29 fly innstilt på grunn av streiken, og det ble store forsinkelser utover kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16 innenriks- og 13 utenriksfly ble innstilt, og passasjerne overført til andre fly.

I skrankene hos Braathens og SAS var mange av de ansatte i arbeid, men de som hadde ansvaret for bagasjebåndene og stuerne streiket. Dermed stanset bagasjetransporten ut til flyene.

I sikkerhetskontrollen gikk de aller fleste Securitas-vaktene fra jobb. Noen få var igjen, og det ble lengre og lengre køer inn til avgangshallene.

Da streiken var over klokken 16 var køen inn til avgangshallen til innenriksterminalen cirka 250 meter lang. Men alle åtte sluser ble åpnet, og etter en halv time var køene borte.

Da flyene begynte å gå igjen var det forsinkelser på cirka en halv time på avgående fly, men forsinkelsene økte utover kvelden. I 17.30-tiden var det to-tre timers forsinkelser på ankomster og mellom en og halvannen times forsinkelser på avgående fly.

Informasjonssjef Knut E. Hansen ved Oslo lufthavn Gardermoen regner med at alle fly er i rute fra og med i morgen tidlig.

Hansen anslår at mellom 6.000 og 7.000 mennesker er blitt direkte berørt av de problemene streiken har ført til for flytrafikken på Gardermoen.

(NTB)

I STREIK:</B> 90 prosent av Securitas-vaktene streiket, og det ble lange køer foran sikkerhetskontrollen. Bare et skift kontrollerte passasjerer inn til avgangshallen til innenriksflyene.<BR>