Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer godvær i vente i Sør-Norge

Bare godvær i vente på Sørlandet. Finn fram badetøyet! Sjekk været der du bor!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finn fram badetøyet og forbered deg på sommervarme hvis du befinner deg på Østlandet og sør på Vestlandet. Meteorologene lover godvær fram til mandag.

- Det ser gunstig ut for dem som har ferie, sier statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen ved Det norske meteorologiske institut.

Onsdag lå det et tynt skylag over Oslo, men lufta var varm, og det var mange som lot seg friste til å tilbringe dagen utendørs.

Romperister

I Oslofjorden, like utenfor Nesodden prøver søstrene Rebecca (12) og Mathilde (10) Falch en av sommerens slagere - en romperister.

Søstrene klamrer seg fast til gummiringen som henger bak båten med storesøster Jannicke (22) ved rattet. Mathilde smiler bredere og bredere og hviner av fryd når båten går fortere, og både gummiringen og de to jentene hopper høyt til værs over bølgene.

- Det er kjempegøy, sier Mathilde etterpå.

Jentene tar seg tid til en dukkert også, og ifølge Rebecca er det behagelig temperatur i vannet.

Varm luft fra sørvest

Og søstrene Falch fra Nesodden får trolig flere sjanser til å kjøre båt og bade i de nærmeste dagene.

- Østafjells og sørlige deler av Vestlandet blir det bra vær til og med søndag. Videre utover er det litt mer usikkert, sier statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen.

De varmeste temperaturene får vi antakelig søndag og mandag.

- Varm luft fra sørvest vil gjøre sitt til at skyene holder seg unna, lover meteorologen.

Også i resten av landet blir det mulig å se sola i denne perioden, men ikke fullt så mye som i sør.

- Det blir perioder med sol, men det kommer til å være litt skiftende vær fram til søndag. Etter søndag blir det mulighet for lengre perioder med nedbør lenger nord i landet. Øst-Finnmark kommer trolig best ut av det med lite nedbør og perioder med sol, sier Jan-Erik Johnsen.

De som skal slikke sol bør kanskje ta med seg solkrem på stranda. Norsk Institutt for Luftforskning (NILU) varsler at det vil bli sterk UV-stråling på Sørlandet, Østlandet og Vestlandet fredag dersom sola skinner fra skyfri himmel.

(NTB)

RISTER:Mathilde på 10 år og Rebecca, snart 13, nyter sommerdager på Oslofjorden. Romperister er favoritten til de to søstrene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media