«Mer jævla drittvær»

Månedens heftigste værvarsel fra Storm?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Seniormeterolog i Storm, Inge B. Johannessen, sendte ut følgende frisk værbulletin tidligere i dag:

«STORMTRØKK I TRYNET!

Hvis noen trodde at tørrværet eller \'godværet\' eller skiværet var i anmarsj, hah! Du kan bare \'holde kjæft\' og \'gløyme det\'!

Været fremover passer langt bedre for ekstremutøvere av Bølgesurfing eller Kitesurfing (vi gleder oss..).

Det blir mer Jævla Drittvær i løpet av helgen og kanskje spesielt tidlig neste uke, med forbigående storm på storm på storm i Nordsjøen og kanskje (les: kanskje) deler av Vestlandet og høyfjellet.

Det blir masse mer regn på regn på regn både på Vestlandet men også etter hvert på Sørlandet og Østlandet.

Noen nyhetssaker kan også Moder Vær sørge for å fore dere med poststempel fra Kontinentet nå på søndag.

Et særdeles kraftig uvær med sterk vind og mye regnfall ser nemlig ut til å sveipe østover forbi Storbritannia, Benelux-landene og Tyskland / Frankrike førstkommende søndag og kanskje natt til mandag.

Værutsiktene mot slutten av neste uke og helgen kan enten gi litt tørrere og mer \'vanlige\' temperaturer, men at vi legger bak oss en periode med +4 til +8 grader over forventet høsttemperatur til en ny periode med +1 til +4 grader over \'normalen\' kan vel ikke akkurat hauses opp til å bety innledningen til vinteren, spør du meg

- Mellom linjene

Ordbruken var såpass uvant i pressemeldings-sammenheng at Dagbladet.no-redaksjonen faktisk måtte ta flere telefoner for å bli kvitt mistanker om hacking eller et internt uhell hos Storm-meteorologene. Men nei:

 - Det gjelder å formulere mellom linjene, svarte Johannessen da vi ringte.

- Det er ikke ofte jeg har sett så mye uvær, det er sjeldent mye dritt, sier han, og legger til av uværet vil gi større utslag på «drittskalaen» i Sør-Norge enn på Vestlandet, fortsetter han.

- Mer dritt på mandag

- Søndag kan det bli ganske mye uvær i Europa, det er sjelden det blåser så kraftig. Dette vil også påvirke været her. Det blir mer dritt på mandag, utdyper seniormeteorologen til Dagbladet.no, i omtrent samme vendinger som i pressemeldingen.

DRITT: Mens seniormeteorologens sjef mener merkelapper som «ruskevær» er mer egnet, valgte førstnevnte å ta litt hardere i. Foto: SCANPIX
DRITT: Mens seniormeteorologens sjef mener merkelapper som «ruskevær» er mer egnet, valgte førstnevnte å ta litt hardere i. Foto: SCANPIX Vis mer

Sjefmeteorolog Martin Grønnevet i Storm Weather Center er på sin side ikke helt sikker på om kollegaens ordbruk egner seg for værmeldinger.

- Jeg har ikke fått lest den før nå og ser at han kanskje har vært litt for frisk i formuleringene. Det er ikke nødvendigvis en optimal språkbruk. Han kunne kanskje brukt ting som «fortsatt ruskevær», «unormalt mye vind» eller tilsvarende, sier Grønnevet til Dagbladet.no.

Han understreker at selve meteorologien er upåklagelig.

- Det faglige innholdet er hundre prosent korrekt, det var terminologien som kanskje er litt uvanlig, mener sjefmeteorologen.

«Mer jævla drittvær»