Mer kritikk fra Israel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går skrev den israelske ambassaderåden Aviad Ivri her i avisa at Dagbladet ikke dekker konflikten mellom israelere og palestinere på en rettferdig måte og heller ikke bringer leserne hele historien i dens fulle sammenheng. Ambassaderåd Ivri skriver om «fakta» som enten er fortiet eller undertrykt.

Israels talsmenn i Norge har lang tradisjon for å hevde at norske medier har presentert en vridd og feilaktig framstilling av denne konflikten. Arkivene bugner av innlegg fra disse. Den nåværende ambassadør Miryam Shomrat har nå ved flere anledninger markert en svært skarp tone i sin versjon av den tradisjonelle, israelske kritikken. Slik ble det opplevd da ambassadør Shomrat kommenterte nedskytingen av demonstrerende, palestinske kvinner utenfor moskeen i Beit Hanoun ved å si at kvinnene visste hva de gikk til. Hun sa også at Israel gjør det landet gjør for å forsvare seg.

Ambassaderåd Ivri siterer Golda Meir som sa at Israel ikke kan tilgi araberne for å tvinge Israel til å drepe arabiske barn. Det vil ikke bli fred før araberne elsker sine barn mer enn de hater israelerne, sa den tidligere statsministeren. Sitatet er brutalt og nedstemmende. Men det sjokkerende er at ambassaderåd Ivri finner det passende som innledning til en artikkel under tittelen «Fakta om Israel» som han skriver i sorg over de mange drepte i Beit Hanoun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer