Mer kritikk fra Israel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går skrev den israelske ambassaderåden Aviad Ivri her i avisa at Dagbladet ikke dekker konflikten mellom israelere og palestinere på en rettferdig måte og heller ikke bringer leserne hele historien i dens fulle sammenheng. Ambassaderåd Ivri skriver om «fakta» som enten er fortiet eller undertrykt.

Israels talsmenn i Norge har lang tradisjon for å hevde at norske medier har presentert en vridd og feilaktig framstilling av denne konflikten. Arkivene bugner av innlegg fra disse. Den nåværende ambassadør Miryam Shomrat har nå ved flere anledninger markert en svært skarp tone i sin versjon av den tradisjonelle, israelske kritikken. Slik ble det opplevd da ambassadør Shomrat kommenterte nedskytingen av demonstrerende, palestinske kvinner utenfor moskeen i Beit Hanoun ved å si at kvinnene visste hva de gikk til. Hun sa også at Israel gjør det landet gjør for å forsvare seg.

Ambassaderåd Ivri siterer Golda Meir som sa at Israel ikke kan tilgi araberne for å tvinge Israel til å drepe arabiske barn. Det vil ikke bli fred før araberne elsker sine barn mer enn de hater israelerne, sa den tidligere statsministeren. Sitatet er brutalt og nedstemmende. Men det sjokkerende er at ambassaderåd Ivri finner det passende som innledning til en artikkel under tittelen «Fakta om Israel» som han skriver i sorg over de mange drepte i Beit Hanoun.

I Beit Hanoun i Gaza ble 70 mennesker drept under angrepene fra Israels styrker i den knappe uka mellom 1 og 7 november. 25 var kvinner og barn. De materielle skadene er beregnet til 19 millioner kroner. Årsaken til at så mange ble drept og ødeleggelsene ble så store, er ifølge den israelske ambassaden at «kjeltringene» og «terroristene» dekker seg bak sivile.

Dagbladet dekker konflikten i Midtøsten ved å bringe alle tilgjengelige opplysninger fra alle de stridende parter. Det gjør inntrykk på oss og på leserne når soldater i panservogner skyter inn i en demonstrerende gruppe av kvinner. Slike overgrep og brudd på internasjonale konvensjoner, folkerett og krigens lover vil fortsatt bli beskrevet i denne avisa med alt vi kan få tak i av dokumentasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer