Mer kritikk, takk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Skog har fått negativ presse i striden om Union. En undersøkelse fra Observer viser at bare 12 prosent av medieoppslagene stiller Norske Skog i et positivt lys. Den statistikken setter norsk presse i et positivt lys. Det ville være for mye å håpe på for eierne at nedleggelse av lønnsomme norske bedrifter og arbeidsplasser skulle bli møtt med rosende artikler.

Det er ikke tilfeldig at den avisa som er mest positiv til Norske Skogs beslutninger, er Finansavisen. Det er heller ikke tilfeldig at den mest negative riksavisa er Dagbladet. Det dreier seg om politisk ståsted langs den reelle konfliktlinjen som går mellom dem som mener markedskreftenes «frie spill» er hellige naturlover små mennesker aldri bør tukle med, og dem som mener at det i økonomien tas både gode og dårlige avgjørelser - og at målestokken må være effekten på samfunnet, ikke bare avkastning for aksjonærer.

Uansett er det faktisk pressens oppgave å være kritisk. Vi kan bare frykte den dagen norske medier blir overveiende positive. Da har vi virkelig grunn til bekymring.