Mer makt til foreldrene

SKIEN (Dagbladet): De krever milliarder til norsk skole og mer makt til foreldrene. Aktive Foreldre vil bli landets største interesseorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er å samle så mange som mulig av de 500000 foreldrene som har skolebarn. «Nå er det nok», er slagordet til foreningen, som skal kjempe for barnas rettigheter i grunnskolen.

- Norsk skole er sulteftret og akterutseilt. Bygninger forfaller og skolemateriell er gammeldags. Det er barna våre det går ut over. Deres hverdag er ikke en rik nasjon verdig, sier daglig leder i Aktive Foreldre, Lill-Ann Junker Gundersen, til Dagbladet.

Organisasjonen vil legge knallhardt press på politikerne. Nå skal ingen slippe unna med valgflesk.

Handlingsplan

- Vi vil ha en nasjonal handlingsplan for grunnskolen og krever at staten går inn med milliarder for å sette i stand bygninger, skape sunne og trivelige klasserom og skaffe oppdatert skolemateriell. Foreldre med skolebarn er vel landets største interessegruppe. Vi tar mål av oss til å bli en landsomfattende og slagkraftig organisasjon, sier Lill-Ann Junker Gundersen.

Politikere på Stortinget og departementene har så smått begynt å merke noe til Aktive Foreldre. Organisasjonen ble stiftet i Skien i fjor, men har til nå ligget lavt i offentligheten. Nå er Aktive Foreldre på plass i egne lokaler og har fått et tilskudd fra Vekst i Grenland på 150000 kroner.

Foreløpig er bare et hundretall familier medlemmer. Men optimismen er stor:

- Vi er engasjerte foreldre med erfaring og kunnskaper. Vi vet at det er mange som får til noe rundt omkring i landet. Vi vil samle kreftene for å påvirke.

Planen er å holde en stormønstring i alle fall i Oslo og i Porsgrunn før valget.

- Vi vil ha konkrete løfter fra politikerne, sier Junker Gundersen.

Ødelagt

- Enhetsskolen er i ferd med å bli ødelagt her i landet. Flere velger private skoler der foreldrene opplever at barna får bedre tilbud. Nå må vi få til en kraftig opprustning av grunnskolen på alle plan. Det er ikke læreplanene det er noe feil med, men mulighetene til å sette dem ut i livet, sier Junker Gundersen.

I tillegg til en pressgruppe for bedre ressurser til skolen, skal Aktive Foreldre gi konkret hjelp og veiledning til foreldre.

- Vi skal være et nettverk for foreldrene og også gå inn i enkelte saker hvis det er mulig. En god skole er avhengig av at foreldrene får makt og innflytelse, sier Junker Gundersen.

<B>NOK ER NOK:</B> - Norsk skole er akterutseilt, sier daglig leder Lill-Ann Junker Gundersen i Aktive Foreldre.