Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer metadon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Etter et år med rekordmange overdosedødsfall som følge av narkotikamisbruk, har Sosialdepartementet besluttet å utvide forsøket med bruk av metadon. Dette stoffet tar bort suget etter heroin eller morfin, og et prøveprosjekt i Oslo har vært vellykt. Nå vil dette prøveprosjektet bli utvidet til Bergen og Trondheim, og til fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark, melder Aftenposten. Totalt skal det brukes 31 millioner kroner på metadonbehandling i år.
  • Fagfolkene ved prosjektet i Oslo advarer mot å tro at metadon er noen lettvint løsning på narkotikaondet. Men erfaringene er såpass gode både her i landet og utenfor Norges grenser at det er rimelig å fortsette forsøket. Kampen for et narkotikafritt samfunn er for lengst tapt, og bare en storinnsats fra fellesskapets side kan hjelpe noen av de narkomane ut av gifthelvetet. Men i forhold til alternativet, som åpenbart er enda flere overdoser, er også bruk av metadon såpass lovende at det er verdt å utvide behandlingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!