Mer Mia!

Nye episoder "Offshore": Mia Gundersen er mer enn blond og fager. Blant annet har hun en filosof i magen. Og hun omtaler seg selv som kreativ ekshibisjonist. Nå er hun i gang med innspillingen av 29 nye episoder i «Offshore».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mia har permisjon fra Rogaland Teater for å være med i «Offshore». - Kjempegøy og enormt lærerikt, sier hun om å gestalte kantineassistenten Mette Haug. - Teater og fjernsyn er to vidt forskjellige ting. Men Mette og Mia er ikke spesielt like, ifølge Stavangers store datter. - Mette trives i Nordsjøen. Hun er veldig tradisjonell og eier ikke ambisjoner. Naiv er hun også, men så er hun jo bare 25. Selv er Mia blitt 35 og stortrives med det. - Deilig. Jeg nyter tilværelsen. Har ikke hatt det så bra på lenge.

Norsk såpeeksport

«Offshore» er et unntak blant norske TV-serier. Ikke bare er den populær, den får gode kritikker også. Nå i sommer får også svenskene en daglig dose oljesåpe. - D'e løye, sier Mia. - Når jeg er i butikken eller på byen, kommer folk bort og snakker til Mette Haug. «Kom deg vekk fra den sleipingen,» sier de. De vet at det er Mia som står der, men de må si det likevel. Det synes Mia er bare hyggelig. - Jeg har et avslappet forhold til kjendiseriet. Jeg har et image som jeg eksponerer, men samtidig beholder jeg en del for meg selv. Jeg er ikke alltid den blide, sprudlende og viltre personen. Jeg er avhengig av å ha tid for meg selv.

Sang for Albert

Når Mia er alene, tenker hun. Og maler. - Det er en side jeg gjerne vil utvikle. Men det blir altfor liten tid med pensel og staffeli, sukker hun. For Mia har masse prosjekter på gang. - Vet du hva, en stund strevde jeg fælt med å få oppdrag. Jeg var med i Grand Prix, sang i band, jobbet på kabaret i Monaco og ga ut plate. Likevel tok det ikke av. Men så ringte Rogaland Teater og tilbød meg jobb, og der har jeg vært i seks år. Og siden har det bare gått framover. Nå må jeg si nei til ting jeg egentlig har lyst til. Tenk for et luksusproblem! Målet er på mange måter nådd for Mia Gundersen. Åtte år gammel bestemte hun seg for å bli skuespiller. Men skolen likte hun ikke. Hun sluttet som femtenåring og satte dermed et effektivt punktum for videre utdannelse. - Men jeg har klart det likevel, sier hun med et snev av stolthet. Men bare et snev, for er det noe Mia Gundersen ikke er, så er det overlegen og høy på pæra.

Gode kritikker

Mia Gundersen har aldri opplevd å få dårlige kritikker for sitt skuespill. Dagbladets teateranmelder Bjørg Vindsetmo tok fram superlativene i anmeldelsen av «My Fair Lady» i 1990: «Snakk om debut! Mia Gundersens frodige stavangerdialekt og herlige humør inntar scenen som om hun var født der.» - Klart sånt er gøy, sier Mia. - Men det betyr ikke alt for meg. Livet består av mer en karrieremessig suksess. For det har ikke alltid gått Mias vei. - Jeg var ribbet for selvtillit da jeg var yngre. Jeg gjemte meg bak klovnemasken for å skjule hvor liten jeg følte meg. Derfor gir jeg alltid folk en sjanse. Jeg er så lei av at vi alltid må putte hverandre i båser! Alle mennesker har noe å gi, vi må bare ta oss tid til å lete.

STAVANGERS OLJESÅPEDRONNING: Mia Gundersen har klart å bli profet i egen by. -Jeg er glad i byen min. Og jeg blir boende der, sier Mia, som for tiden er i Oslo for å spille inn nye episoder av "Offshore".