Mer motvilje mot Jagland

- Folk føler ikke trygghet for partilederen. Denne valgkampen er fullt og helt styrt fra sentralt hold. Går det galt ved valget, får de sentrale politikerne ta ansvaret, mener Ap-ordfører Thor Lillehovde i Ringsaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen må vekk. Folk er ikke fornøyd med måten Jagland takler det å være i opposisjon på, og jeg begynner å bli lei av å forsvare ham i valgkampen, sier ordfører Willy Heimstad i Sør-Fron til Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

Dårlig figur

Han karakteriserer motviljen mot Thorbjørn Jagland som «et hyl fra grasrota».

- Han er lite samarbeidsvillig, har dårlige formuleringer og gjør en dårlig figur i mediene, mener Heimstad.

Ordførerne i innlandskommunene Ringsaker og Sør-Fron er to av en rekke ordførere rundt om i landet som nå mener Thorbjørn Jagland bør gå av som partileder. Men det skaper forargelse innad i parti-rekkene at opprøret kommer få dager før valget.

Frustrasjon

- Det er en viss frustrasjon fordi vinden ikke blåser så godt som mange hadde håpet. Samtidig er det vel enkelte som har et markeringsbehov, mener Ap-ordfører Gunnar Tore Stenseng i Nord-Fron. Han mener det er et ualminnelig dumt tidspunkt å diskutere lederspørsmålet i Arbeiderpartiet på.

- Uansett hva en mener om partiets leder bør en ha folkeskikk. Det bør vises respekt for partilederen, mener Stenseng.

Ikke flink nok

- Jeg var fornøyd med Jagland da han var regjeringssjef, men ikke fornøyd med hans rolle som opposisjonspolitiker. Han er ikke klar nok og ikke flink nok, mener ordfører Thor Lillehovde i Ringsaker.

Flere partikolleger har de siste dagene gitt uttrykk for at leder-spørsmålet akkurat nå er unødvendig; at det nærmest er som å dolke Jagland i ryggen.

- Vi kunne ha vridd oss unna spørsmålet og sagt at partilederen ikke er noe problem. Men det er et problem, sier Ringsakers ordfører til avisa GD.

(NTB)