OLJEFUNN: Det er funnet mer olje på Gullfaks. - Funnet gir nye volumer som raskt kan gi produksjon av høy verdi, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.
  Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet
OLJEFUNN: Det er funnet mer olje på Gullfaks. - Funnet gir nye volumer som raskt kan gi produksjon av høy verdi, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge. Foto: Aleksander Nordahl / DagbladetVis mer

Mer olje funnet på Gullfaks

- Mellom 40 og 150 millioner fat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil har sammen med partner Petoro påvist betydelig mer olje i Shetland-gruppen/Lista-formasjonen i Gullfaks-lisensen.

Ifølge Statoils pressetalsmann for norsk sokkel, Ola Anders Skauby, er det primært olje som er funnet. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til hvor mye det kan være, men foreløpig er det anslått til mellom 40 og 150 millioner fat oljeekvivalenter, altså et stort sprik.

- Funnet gir nye volumer som raskt kan gi produksjon av høy verdi og gir nye lovende perspektiver for feltet og installasjonene, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

Gullfaks ligger i Tampen-området i den nordlige delen av Nordsjøen og ble satt i produksjon 22. desember 1986. Rettighetshavere er Statoil (operatør) med 70 prosent, og Petoro med 30 prosent.

NTB