- Mer oljeboring gir bedre oljevernberedskap

Fiskeriminister Helga Pedersen mener StatoilHydro-sjef Helge Lund har rett.

STØTTER STATOILHYDRO-SJEFEN: Helga Pedersen er enig med StatoilHydro-sjef Helge Lund. Her på befaring i Langesund tidligere denne uka. Foto: SCANPIX.
STØTTER STATOILHYDRO-SJEFEN: Helga Pedersen er enig med StatoilHydro-sjef Helge Lund. Her på befaring i Langesund tidligere denne uka. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN/OSLO (Dagbladet.no): StatoilHydro-sjef Helge Lund provoserte i går miljøbevegelsen ved å si til til NRK at mer oljeboring gir bedre oljevernberedskap.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen sier til Dagbladet at hun er enig med Lund.- Han har rett. Der man øker risikoen, må man styrke beredskapen. Som for eksempel på Mongstad og i Hammerfest. Oljevernberedskapen må dimensjoneres etter aktiviteten, sier Pedersen til Dagbladet.

Får motstandDet får Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet og Frederic Hauge i Bellona til å se rødt.

- Jeg ser at Helge Lund, statsministeren og Helga Pedersen desperat prøver å trekke opp et kunstig skille mellom oljeproduksjon og oljetrafikk, men det er ikke tvil om at dersom man skal produsere olje, må den også transporteres ut til markedet med skip. Det øker faren for ulykker, det må enhver se, sier Lars Haltbrekken.Ved en full utbygging i Lofoten og Vesterålen vil 200 supertankere gå inn og ut av området årlig. Frederic Hauge påpeker at det kan skje rørledningsuhell nær land, og at hvis det bygges raffineringsanlegg, blir det også transport av tungolje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer