Senterpartiet om regjeringen

- Mer opptatt av rovdyr enn av sau

- Det er ingen tvil om at regjeringen bryter rovdyrforliket på flere punkter, sier Sandra Borch (Sp) etter Riksrevisjonens rapport.

FRYKTER BLODIG BJØRNESOMMER: - Mange bønder og reineiere frykter en ny sommer med angrep fra bjørn, jern og ørn, sier Sp's energi- og miljøpolitiske talsperson Sandra Borch. Hun sier det haster med å få på plass tiltak for å ta ut skadedyr raskt. Foto: Vidar Ruud/ANB
FRYKTER BLODIG BJØRNESOMMER: - Mange bønder og reineiere frykter en ny sommer med angrep fra bjørn, jern og ørn, sier Sp's energi- og miljøpolitiske talsperson Sandra Borch. Hun sier det haster med å få på plass tiltak for å ta ut skadedyr raskt. Foto: Vidar Ruud/ANB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Riksrevisjonen har vurdert om regjeringen har fulgt opp rovviltforliket om en balanse mellom rovdyr og beitedyr, og kommer med flere kritiske merknader.

Ifølge Sp's Sandra Borch viser Riksrevisjonen at regjeringen har brutt rovviltforliket på flere punkter.

- Bekrefter Sp's kritikk

- Det er i tråd med hva Sp har påpekt hele tiden. Regjeringen bryter med målet om balanse mellom beitedyr og rovdyr.

- I beiteprioriterte områder der det er konflikt mellom rovdyr og beitedyr, favoriserer regjeringen rovdyr. Vi har sett det over hele landet. Bjørneangrepet i fjor sommer i Meråker var i beiteprioritert området. Det samme skjedde i Bardu i Troms.

- Regjeringen setter rovdyr foran sau og rein. Der Stortinget har sagt at man skal prioritere beitedyr, går rovdyr foran. Mattilsynet kom for en måned siden med en rapport som konkluderte med det samme, sier Borch til Dagbladet.

Mattilsynet konkluderer med at det er stor risiko for tap av beitedyr til rovdyr i en rekke fylker og kommuner for beitesesongen 2019, og at dette i all hovedsak er i beiteprioriterte områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.