Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mer overvåking

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kaj-Martin Georgsen, som er politisk rådgiver hos finansminister Per-Kristian Foss, skriver her i avisa i går at det nye lovforslaget som åpner for innsyn i nordmenns bruk av kredittkort i utlandet, ikke er overvåking. Det er bekjempelse av økonomisk kriminalitet. Georgsen later som om de nye kontrolltiltakene bare fører videre arkivbruk og tilganger som benyttes i dag. Det er bare mer brukervennlig.
  • Avskrellet Georgsens tilslørende vendinger handler lovforslaget om massive og nye inngrep i privatsfæren til folk. Omfanget gjør at alle som bruker kredittkort i utlandet, grupperes sammen som mulige mistenkte. I skikkelige rettssamfunn er det forbud mot trålfiske etter bevis. Det skal foreligge konkret mistanke for at etterforskerne skal gis adgang til folks private rom. Lovforslaget bryter prinsippet om at alle er å betrakte som uskyldige inntil dom er falt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media