«Mer paddeflat går det ikke an å gå ut av politikken»

Lars Sponheim med en rak venstre. Siv Jensen: - Ingen god statsråd-søknad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Før disse personlige feilene dukket opp i det siste, står Haga også bak en serie politiske tabber. Disse siste tøysefeilene ikke i nærheten av like alvorlige, mener Venstre-leder Lars Sponheim.

Han sikter til blant annet konsulentansettelsen av Eli Arnstad i april i år og Hagas «Heia Tromsø-OL»-utspill. Dagbladet avslører i dag at Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) bygget et stabbur ulovlig i Ås kommune før hun senere leide det ut som hybel - noe som også viste seg å være ulovlig..

- I og med at Haga trekker seg fra politikken så kan hun nå stå fram med så mange feil hun bare vil, sier Sponheim til Dagbladet.no.

- Paddeflat

Men selv om Haga trekker seg som partileder, har hun signalisert at hun vil fortsette som statsråd dersom hennes tjenester er ønsket.

- Hun ønsker å fortsette som statsråd selv om hun ikke har velgernes støtte som politiker i ryggen, så jeg mener hun har spilt seg ut på sidelinja politisk uansett. Disse tøysete tabbene er ikke veldige alvorlige. Hun er jo ikke politisk sårbar lenger, sier Sponheim før han fortsetter:

- Mer paddeflat går det ikke an å gå ut av politikken, sier partilederen, som sier han undrer seg over hvorfor hun velger å utsette seg for disse tingene.

Venstre-politikeren tror heller ikke de siste tabbene er veldig skadelige for partiet hennes Senterpartiet.

- TØYSETABBER: Lars Sponheim i Venstre mener Hagas byggeflauser ikke er så farlig. - Hun er ikke politisk sårbar lenger, sier han. Foto: Jacques Hvistendahl/DAGBLADET
- TØYSETABBER: Lars Sponheim i Venstre mener Hagas byggeflauser ikke er så farlig. - Hun er ikke politisk sårbar lenger, sier han. Foto: Jacques Hvistendahl/DAGBLADET Vis mer

- Man ser jo at for eksempel økonomisk rot i Fremskrittspartiet nesten kan virke som å ha styrket populariteten deres, påpeker han.

- Dobbeltmoral

Siv Jensen, partileder for nettopp Fremskrittspartiet, mener Åslaug Haga utøver stor grad av dobbeltmoral med sine byggeflauser.

- Hun har viftet den moralske pekefinger mang en gang. Dette viser en tydelig dobbelmoral, sier Siv Jensen, som mener det er viktig å skille person og politikk i slike saker.

- Men det skal sies: Dette er ingen god søknad for å fortsette som statsråd, sier hun.

Hun mener Haga åpenbart spekulerer med lovbrudd.

- Her bryter hun en lovgivning hun selv har vært med å lage og som hun selv mener bør være streng. Så det er først og fremst dobbeltmoralen hos personen Åslaug Haga jeg reagerer på med dette, sier Jensen.

«Mer paddeflat går det ikke an å gå ut av politikken»
- DOBBELTMORAL: Frps Siv Jensen mener de siste byggetabbene ikke er noen god statsråd-søknad for Åslaug Haga.
ULOVLIG: Dette stabburet ble ulovlig leid ut som hybel.
STATRÅD: Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp).