«Mer paddeflat går det ikke an å gå ut av politikken»

Lars Sponheim med en rak venstre. Siv Jensen: - Ingen god statsråd-søknad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Før disse personlige feilene dukket opp i det siste, står Haga også bak en serie politiske tabber. Disse siste tøysefeilene ikke i nærheten av like alvorlige, mener Venstre-leder Lars Sponheim.

Han sikter til blant annet konsulentansettelsen av Eli Arnstad i april i år og Hagas «Heia Tromsø-OL»-utspill. Dagbladet avslører i dag at Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) bygget et stabbur ulovlig i Ås kommune før hun senere leide det ut som hybel - noe som også viste seg å være ulovlig..

- I og med at Haga trekker seg fra politikken så kan hun nå stå fram med så mange feil hun bare vil, sier Sponheim til Dagbladet.no.

- Paddeflat

Men selv om Haga trekker seg som partileder, har hun signalisert at hun vil fortsette som statsråd dersom hennes tjenester er ønsket.

- Hun ønsker å fortsette som statsråd selv om hun ikke har velgernes støtte som politiker i ryggen, så jeg mener hun har spilt seg ut på sidelinja politisk uansett. Disse tøysete tabbene er ikke veldige alvorlige. Hun er jo ikke politisk sårbar lenger, sier Sponheim før han fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer