- Mer penger, mindre arv

Eldre i dag har mer penger enn før. Men redaktør Christian Vennerød i Dine Penger tror ikke nødvendigvis arvingene deres blir noe mer velstående av den grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Eldre har mer penger, men samtidig bruker de opp mer enn generasjonen før dem gjorde. Det har blitt dyrere å leve, og man trenger penger for å få en akseptabel alderdom. Noen hundretusen i bakhånd er lite for en minstepensjonist med skrantende helse. Den urbane pensjonisten må ta i bruk byens kostbare framkomstmidler. Og helsevesenet blir stadig dårligere, og det er ofte lang geografisk avstand til familien, sier Vennerød.

- Jeg har sagt at det er nødvendig å ha en million kroner når pensjonisttilværelsen starter - enten i form av eiendom eller bankinnskudd. Dette kan man bruke til å spe på pensjonen med, utdyper Christian Vennerød.

Han sier at mens det før var viktig for eldre å kunne overlate kapital og eiendeler til neste generasjon, er nå hver generasjon blitt sin egen lykkes smed.

- I dag er det OK at bestemor bruker pengene sine på en sydentur istedenfor å spinke og spare, mener redaktøren.

Han understreker at arven også kan bli mindre også fordi folk lever lenger enn før. Dess lenger man lever, jo mer får man brukt opp sjøl.

- Dessuten får man stadig mer behov for å kunne kjøpe seg helsetjenester privat. Desto eldre du blir, jo lavere blir du prioritert i det offentlige helsevesenet, sier Vennerød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer