Mer penger til homoarbeid

LLH får økte bevilgninger på 1,3 millioner i regjeringens statsbudsjett. Fylkeslagene og Skeiv Ungdom er blant de tiltakene som skal prioriteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette vil sette organisasjonen i stand til å gjøre en mye bedre jobb, spesielt på lokalplanet, sier LLH-leder Jon Reidar Øyan til Blikk.

Regjeringen har bevilget 900 000 i økt driftsstøtte til organisasjonen og 400 000 til oppfølging av et antidiskrimineringsprosjekt.

- Vi måtte si opp juristen vår i fjor. Dette betyr at vi nå kan ansette en ny jurist, noe som er svært viktig for en rettighetsorganisasjon som LLH, sier Øyan.

LLH innkaller til et ekstraordinært landsstyremøte for å bestemme hva den økte driftsstøtten skal brukes til.

- Det er selvsagt for tidlig å si hva pengene skal gå til, men vi blir ihvertfall i stand til å styrke fylkeslagene og gi penger til Skeiv Ungdom, sier Øyan.

Regjeringen han bevilget 600 000 til utredning av ny ekteskapslov og 500 000 i tilskudd til prosjekter i regi av ulike homoorganisasjoner.

Anette Trettebergstuen, (Ap), som er den eneste åpne lesbiske stortingsrepresentanten, sier at dette er en økning til viktig arbeid for likestilling, og er glad for at det settes av midler slik at ekteskapsloven nå kommer på plass.

I tillegg har homoavisa Blikk fått økt statstøtten med 200 000.